Venstre: Matchfixing er farligere end doping

Partiet Venstre opfordrer regeringen til at tage den aktuelle sag om matchfixing i dansk fodbold alvorligt

De aktuelle sager om matchfixing i dansk og international fodbold er fundamentalt set meget farligere for legitimiteten i elitesport end alle dopingsager tilsammen.

Sådan lyder det fra partiet Venstre, efter at DBU mandag gav seks måneders karantæne til FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann.

- Jeg mener, at regeringen hurtigst muligt bør reagere og tage initiativer på såvel nationalt som internationalt plan, siger Venstres idrætsordfører, Martin Geertsen.

Han peger på at give politiet bedre efterforskningsmuligheder, at Danmark - som på dopingområdet - går forrest i den internationale bekæmpelse af matchfixing og endelig, at regeringen ser nærmere på, om reglerne for at spille på sportsbegivenheder er, som de skal være.

- Jeg synes, det er en skændsel, hvis idrætsfolk doper sig. Men langt værre er det, hvis vi på forhånd ikke ved, om et resultatet er fixet på forhånd. Det er meget kritisk for vores tro på, at det, vi ser på skærmen eller på stadion, rent faktisk er en kamp og ikke et spil for galleriet, siger Martin Geertsen.

Ifølge Venstres idrætsordfører er matchfixing så alvorligt et problem, at det risikerer at ryste grundvolden i elitesportens legitimitet.

- Derfor er matchfixing det idrætspolitiske problem, som vi må tage mest alvorligt i disse år, mener Martin Geertsen.

Lav anti-matchfixing center
Også Venstres medlem af Europa-Parlamentet Morten Løkkegaard, der er næstformand i Kulturudvalget, ser gerne en styrket indsats mod matchfixing.

- Der er behov for en ny instans til at iværksætte initiativer i kampen mod alle former for matchfixing. Alle de erfaringer foreslår jeg, vi samler i et nyt anti-matchfixing center. Det vil være en kærkommen hjælpeinstans til sportsforbundene, hvis matchfixing i højere grad blev bekæmpet internationalt.

- Matchfixing er et internationalt problem, og det bør derfor også bekæmpes i et internationalt samarbejde. Der er simpelthen behov for en koordineret europæisk indsats, hvis vi vil matchfixing til livs. Det er et spørgsmål om at bevare sportens troværdighed, siger Morten Løkkegaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere