Jelved om tredjepartskontrakter: Principielt forkert

Kulturminister Marianne Jelved (R) er principielt imod de såkaldte tredjepartskontrakter i sportens verden

Kulturminister Marianne Jelved (R) kalder de såkaldte tredjepartskontrakter, som superliga-klubben FC Midtjylland blandt andet benytter sig af, for 'principielt forkerte'.

Det sker, efter at FCM i slutningen af december solgte transferrettighederne til syv af klubbens spillere til en investorkreds, hvilket sikrede midtjyderne en vigtig kapitalindsprøjtning.

Klubben handlede dog hen over hovedet på de spillere, hvis fodboldfremtid sagtens kunne blive påvirket af, at de nu er ejet af en gruppe rigmænd.

Se også:

Se også: DBU: FCM-model er tæt på slavehandel

Jelved har kommenteret på emnet, efter at hun er blevet stillet et paragraf 20-spørgsmål fra Karin Nødgaard (DF). Nødgaard ville vide, om kulturministeren agtede at medvirke til et forbud mod tredjepartskontrakter ?.

- Det er et grundlæggende princip i Danmark og internationalt, at idrætten fastsætter sine egne regler, og at idrætten kun i begrænset omfang lovreguleres.

- Som idrættens minister ligger forhold i sportens verden mig naturligvis på sinde. Sådan som sagen er fremstillet i den nævnte artikel (fra Politiken 7. januar, red.), mener jeg, at anvendelsen af tredjepartskontrakter er principielt forkert.

Se også:

Mads Albæk må lære, at han er en hvid slave som fodboldspiller, mener Bo Henriksen. (Foto: Rasmus Baaner/Polfoto) Superligaen - 8. jan. 2013 - kl. 11:40 Træner: Spillerne må leve med at være slaver

- Jeg er særligt bekymret over det forhold, at en investor kan eje en andel af en fodboldspiller og altså eje en andel af et andet menneske.

- Jeg er opmærksom på den bekymring, Dansk Boldspil-Unions formand, Allan Hansen, har udtrykt over anvendelsen af tredjepartskontrakter.

- Det er min forventning, at Dansk Boldspil-Union, sammen med de relevante parter, sørger for at regulere området, så spillernes retsstilling er sikret.

Se mere:

Se også: Aftale underskrevet: FCM får 20 millioner kroner

- Jeg har i anledning af artiklen bedt Dansk Boldspil-Union og Danmarks Idræts-Forbund om en redegørelse på området, svarer Jelved på spørgsmålet, som Folketinget lagde ud tirsdag.

Også Brøndby IF har benytter sig af muligheden for at hente ekstra kapital ved at sælge ud af transferrettigheder.

Klubben har solgt en procentdel af indtægterne ved et fremtidigt salg af angriberen Simon Makienok Christoffersen til pengemanden Thomas Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer