Fifa tester mållinje-teknologi i Danmark

Se her, OB: Superligaen er blevet udvalgt af Fifa til at teste mållinjeteknologien GoalRef, der skal minimere dommerfejl

Dommer Mads Kristoffer Kristoffersen og hans linievogtere kunne godt have brugt hjælp i kampen mellem OB og AGF, hvor de overså et soleklart mål. (Foto: Lars Poulsen)
Dommer Mads Kristoffer Kristoffersen og hans linievogtere kunne godt have brugt hjælp i kampen mellem OB og AGF, hvor de overså et soleklart mål. (Foto: Lars Poulsen)

Det internationale fodboldforbund, Fifa, har planer om at teste en af to mållinjeteknologier i den danske Superliga.

Den 2. juli skal Fifa på et møde beslutte, om man fremover skal bruge Hawkeye, det danskudviklede GoalRef eller fortsætte uden teknologisk hjælp til dommeren.

Hawkeye-teknologien skal testes i en amatørkamp den 16. maj i England, mens GoalRef skal stå sin test i to superligakampe i Danmark eller i en international opvisningskamp, meddeler Fifa ifølge nyhedsbureauet AP.

Kendt fra tennis
Mens Hawkeye er kendt inden for tennissporten, så er GoalRef-teknologien af nyere dato. Et tyndt kobbernet indvendigt i bolden og antenner i målstolperne gør, at dommeren med det samme får at vide, om bolden har passeret målstregen.

Dommerfejl har i adskillige år skabt stor debat, når det kommer til fejlkendelser omkring målstregen.

Så sent som mandag aften blev OB således snydt for et mål mod AGF, selv om bolden var mellem en halv og en hel meter inde.

Læs også:

Se også: TV: Her bliver OB snydt for udligningen

Fifa's præsident Sepp Blatter har efter VM i 2010 argumenteret adskillige gange for indførelsen af mållinjeteknologi.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere