Tilskuerne strømmer til Superligaen

Trods finanskrise og udskældte mandagskampe så strømmer tilskuerne til Superliga-kampene som aldrig før. Det ligner en ny rekordsæson

Finanskrise eller ej: Tilskuerne strømmer til Superliga-kampene. (Foto: Jens Dresling)
Finanskrise eller ej: Tilskuerne strømmer til Superliga-kampene. (Foto: Jens Dresling)

Danskerne besøger stadionerne i Superligaen mere end nogensinde. I dette efterår har 8608 tilskuere i gennemsnit overværet kampene i Danmarks bedste fodboldrække i forhold til 8015 tilskuere i efteråret 2008. Denne sæson lader dermed til at blive den mest sete i Superligaen.

Nye stadionbyggerier, større profiler og fokus på at gøre fodboldkampe til heldagsoplevelser er blandt hovedårsagerne til den øgede tilstrømning til kampene.

- I dag skal fodbold skal være en helhedsoplevelse. Det skal begynde, når man kommer til stadion, mens kampen står på, og til man går derfra. Det hele skal være en god oplevelse. Og det er klubberne indstillet på, siger Kenneth Sommer, der er formand for Danske Fodbold Fanklubber.

- Der skal 10 gode oplevelser til at opveje én dårlig. Hvis man bruger tre timer på at finde en parkeringsplads, men ellers bliver behandlet godt på stadion, og priserne er i orden, så kan det godt være, at man går derfra med en negativ oplevelse og ikke kommer igen. Det tænker klubberne meget over, forklarer formanden.

Tilskuerfremgangen i Superligaen strider mod megen logik. For det første betyder finanskrisen, at danskerne sparer mere end tidligere. Samtidig er indførelsen af mandagskampe særdeles udskældt. Og i forhold til sidste sæson så trækker HB Køge og Silkeborg ikke nær så mange tilskuere som Vejle og AC Horsens.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere