DBU's pressechef afviser homokritik

DBU er ikke overrasket over kritik for ikke at bekæmpe homofobi, men slår fast, at man som altid vil føre kampagner for rummelighed, tolerance og respekt

Lars Berendt afviser, at DBU tager let på homofobi. (Foto: Ernst van Norde)
Lars Berendt afviser, at DBU tager let på homofobi. (Foto: Ernst van Norde)

Pressechefen i DBU, Lars Berendt, er ikke overrasket over, at Dansk Boldspil-Union (DBU) bliver kritiseret for ikke at gøre nok for at bekæmpe homofobi i dansk fodbold.

Men pressechefen mener ikke, at kritikken fra Institut for Menneskerettigheder (IMR) er berettiget. Instituttet bruger sagen til at markedsføre deres egen sag, mener han.

- Fodbold bliver ofte brugt som forsøg på at markedsføre forskellige holdninger, og her er tale om nogle interesseorganisationer, som er dygtige til at udnytte den mulighed. Det er nok ligegyldigt, hvad der er vores holdning, og hvad vi har udtalt. Det bliver fortolket i en retning, så i dette tilfælde Institut for Menneskerettigheder kan markedsføre sig, siger Lars Berendt.

Kritikken fra IMF kommer, efter at Lars Berendt i en artikel i Politiken den 6. november, kalder homoseksualitet "et privat anliggende" og siger, at homoseksuelle skal være varsomme med, hvordan de "udfordrer det sammenhold", der er på et fodboldhold.

Pressechefens udtalelser kom i kølvandet på den meget omtalte sag med FC Midtjyllands polske målmand Arek Onyszko, der i en ny bog skriver, at han hader bøsser.

Men Lars Behrendt fastslår, at DBU ikke negligerer homofobi.

- Jeg kan garantere dig for - og skuffe dem, der måtte håbe på noget andet - at DBU aldrig kommer til at føre kampagner for seksuelle orienteringer. DBU vil derimod fortsætte med at føre kampagner på et generelt plan, der handler om rummelighed, tolerance og respekt for hinanden, herunder implicit også til seksuelle præferencer, siger Lars Berendt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere