DBU får hård kritik for bøssepolitik

Institut for Menneskerettigheder kritiserer Dansk Boldspil-Union for ikke at være proaktive i kampen mod homofobi i dansk fodbold

Lars Berendt møder hård kritik for sine udtalelser om homoseksualitet og fodbold. (Foto: Jens Dresling)
Lars Berendt møder hård kritik for sine udtalelser om homoseksualitet og fodbold. (Foto: Jens Dresling)

Dansk Boldspil-Union (DBU) gør ikke nok for at bekæmpe homofobi i dansk fodbold. Det mener Institut for Menneskerettigheder (IMR), som ryster på hovedet over en alt for slap holdning hos DBU.

Fodboldorganisationen har udtalt, at homoseksuelle fodboldspillere må være varsomme med at 'udfordre fodboldverdenens sammenhold'.

- Det er jo mildest talt overraskende, at en så stor organisation som DBU har en så gammeldags holdning til denne problemstilling. Det minder jo mest om en 'spørg ikke, fortæl ikke'-strategi, siger afdelingsleder i IMR, Mandana Zarrehparvar.

Institut for Menneskerettigheder mener, DBU's holdning er utidssvarende og er desuden fortørnede over, at pressechef i DBU, Lars Berendt, i Politiken den 6. november, kalder det 'et privat anliggende'

- Ens seksualitet og seksuelle præferencer er meget personlige forhold for mange mennesker, og derfor kræver det, at når man er i et fællesskab, som er bygget op omkring fodbold, så er det interessen for fodbold, der samler. Og så må man være varsom med, hvordan man ellers udfordrer det sammenhold, siger Lars Berendt til Politiken i den omtalte artikel

Mandana Zarrehparvar understreger, at retten til privatliv også omfatter retten til at være åben om de mest fundamentale ting.

- Man behøver ikke at skulle skjule eller fortie, at man er homo-, bi- eller transseksuel. Det ligger inden for retten til privatliv, at man ikke skal skjule fundamentale ting i ens tilværelse. Det gælder derfor, at flertallet skal tåle og respektere denne forskellighed, fastslår han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere