Politiet undersøger Onyszko igen

Kovending: Østjyllands Politi vil nu - alligevel - undersøge om Arek Onyszko kan dømmes efter rascisme-paragraffen efter udsagn om bøsser i sin bog

Muligvis brød Østjyllands Politi sig slet ikke om, at de skal læse bogen 'Fucking polak', men det bliver de nødt til nu (Foto: bogens forside)
Muligvis brød Østjyllands Politi sig slet ikke om, at de skal læse bogen 'Fucking polak', men det bliver de nødt til nu (Foto: bogens forside)

Først meddelte politiet i Østjylland, at de ikke ville indlede en efterforskning mod den arbejdsløse målmand, polske Arek Onyszko i et brev til anmelderen Martin Johannes Nordkvist.

Han havde anmeldte Onyszko for overtrædelse af rascisme-paragraffen efter udsagn i bogen 'Fucking polak', hvor målmanden - der som bekendt blev fyret af FC Midtjylland - bl.a. skriver 'Jeg hader bøsser. Det gør jeg virkelig. Jeg synes, det er så fucking klamt'.

Men nu har politiet revurderet situationen.

- Der er sket en fejl i vores kvalitetskontrol. Derfor vil anmelderen nu få et brev, hvoraf det vil fremgå, at vi overvejer sagen påny, siger politiadvokat Poul Gade til Berlingske.dk.

Den første afvisning af at undersøge sagen skete på grundlag af en forkert paragraf, hvilket Berlingske påpegede, så nu lyder det:

- Det viser sig, at du har ret. Vi vil nu se på § 266b.

Den kaldes også racismeparagraffen og teksten lyder:

'Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.'

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere