Bøsser: Onyszkos had er strafbart

Arek Onyszkos udtalelser om bøsser er en klar overtrædelse af straffeloven, mener foreningen Pan Idræt

Arek Onyszko er blevet fyret af FC Midtjylland for sine holdninger. Men han har også overtrådt loven, mener Pan Idræt. (Foto: Ole Frederiksen)
Arek Onyszko er blevet fyret af FC Midtjylland for sine holdninger. Men han har også overtrådt loven, mener Pan Idræt. (Foto: Ole Frederiksen)

Sportsforeningen for bøsser og lesbiske, Pan Idræt, er godt tilfreds med, at den polske målmand Arek Onyszko med øjeblikkelig varsel blev fritstillet fra sin klub FC Midtjylland. Onyszko skriver i sin bog "Fucking polak" blandt andet, at han hader bøsser og synes, at de er klamme.

- Pan Idræt ser det som en positiv handling fra FC Midtjyllands side, at man fyrer en spiller på holdet, som kommer med så graverende udtalelser om andre medmennesker. Disse udtalelser er efter vores dybeste overbevisning en klar overtrædelse af straffeloven, siger formand i Pan Idræt, Peter Munk.Arek

Læs også:
Citaterne der koster Onyszko jobbet
Forlag: Fyring er rystende
Onyszko: Dumme blondiner i sportsjournalistik

Selvom formanden er vred over Arek Onyszkos diskriminerende udtalelser, er han samtidig fortrøstningsfuld.

- Vi mener dog ikke, at dette ikke skal ses som et udtryk for dansk fodbolds generelle holdning, men derimod som en udtalelse fra en nu tidligere spiller, som ifølge vores holdning slet ikke harmonerer med den værdighed, som en professionel topatlet burde vise, nemlig at være en rollemodel, man kan se op til, afslutter han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere