Morten Olsen skuffet over ny struktur

- Der skal spilles for mange kampe og fire gange mod de samme hold er for meget efter min smag, siger Morten Olsen om den nye struktur i Superligaen

Landstræner Morten Olsen ville foretrække en liga med 16 hold, men erkender, at der måske ikke er økonomisk grundlag for så stor en liga. (Foto: AP)
Landstræner Morten Olsen ville foretrække en liga med 16 hold, men erkender, at der måske ikke er økonomisk grundlag for så stor en liga. (Foto: AP)

Landstræner Morten Olsen klapper ikke i hænderne af begejstring over den nye turneringsstruktur, som Divisionsforeningen præsenterer i dag for offentligheden.

Der bliver lagt op til en ny Superliga-model, hvor de 12 hold møder hinanden to gange i efteråret. Siden spilles der om medaljer for de otte bedste i foråret, mens der indføres et nedrykningsspil med de fire nederste samt de fire bedst placerede fra første division.

Mindre plads til udvikling
Det giver 36 kampe for klubberne i den nye model, der tidligst kan indføres fra sommeren 2012, hvor den nuværende tv-aftale udløber.

- Superligaen er en udviklingsliga, men med 22 kampe i løbet af efterårssæsonen, hvilket vil sige fire kampe mere end nu, bliver der ikke tid til at træne mere.

- Derfor bliver det vanskeligere at udvikle spillere, fordi der ikke bliver tid til rigtig træning. Der kommer til at blive brugt meget tid på restitutions-træning, siger Morten Olsen til Ekstra Bladet.

Hellere 16 hold
Morten Olsen erkender, at den nuværende model, hvor holdene møder hinanden tre gange, er uretfærdig, fordi nogle hold kun har én hjemmekamp mod de bedste hold.

- Men der er ikke en optimal løsning at møde hinanden fire gange i løbet af en sæson. Det sker for de otte bedste klubber. Det ville jeg i hvert fald ikke bryde mig om som hverken træner eller spiller, påpeger Morten Olsen.

Landstræneren havde foretrukket en liga med 16 hold, men erkender, at der måske ikke er økonomisk grundlag for så stor en liga.

- Men vi har i hvert fald gennem de senere år fået flere stadions med superliga-kapacitet, påpeger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere