Sådan klappede fælden om matchfixeren

Kristoffer Wichmanns spillesystem afslørede ham

Et egentligt gennembrud i sagen omkring Kristoffer Wichmann og dennes matchfixing af to kampe i august 2011 kom sidste forår.

Danske Spil havde kun mistanken efter en stribe mistænkelige spil. Men man kunne ikke komme videre, da ingen havde gjort krav på de i alt 96.000 vundne kroner.

Men så modtog man to enslydende breve fra to kvinder, der hver især havde vedlagt ni kuponer, der alle er indleveret den samme dag - 30. august 2011. De 18 kuponer omfatter alle kombinationer med kampen Vanløse-Hvidovre fra 31. august 2011, og repræsenterede indskud for i alt 9.000 kroner.

Kvinderne oplyste begge skriftligt, at de havde forsøgt at indløse kuponerne hos en forhandler, men de havde fået oplyst, at der var en teknisk fejl vedrørende spillet, og de derfor skulle indsende kuponerne direkte til Danske Spil.

Læs også:

Se også: Mystik i matchfixingsag: 61 gevinster ikke afhentet

Alligevel kom Danske Spil ikke videre med det, da man ikke kunne finde nogle forhold i forretningsbetingelserne, der kunne forhindre udbetalingen af gevinsterne.

Der skete dog et nyt skred i sagen i juni, da Danske Spil kontakterede DBU igen. Man havde modtaget endnu en henvendelse vedrørende de omtalte spil. Denne gang fra en yngre mand, som henvendte sig personligt i receptionen hos Danske Spil, hvor han afleverede 17 af de i alt 96 ovennævnte vinderkuponer til et samlet indskud på 8.500 kroner.

Han kunne ikke forklare, hvor han havde købt spillene - men at han ofte havde kvitteringer med gevinster liggende til en dag, hvor han havde lyst til at hæve pengene. Han oplyste tillige, at han havde præmiesøgt en af vinderkuponerne hos en forhandler. Danske Spil kunne imidlertid i lighed med kvindernes tilsvarende påstand konstatere, at dette heller ikke har været tilfældet.

Læs også:

Dansk fodbold - 4. feb. 2013 - kl. 15:11 Sådan snød matchfixeren

Med de tre henvendelser havde Danske Spil nu modtaget vinderkuponer fra fire forhandlere med indskud på i alt 17.500 kroner.

Hvad der virkelig fik hjulene til at snurre i hovederne på Danske Spil var sammenfaldet mellem den unge mands kupon og én af kvindernes.

Mandens angiveligt indleveret af ham hos en forhandler på Falkoner Alle 30. august klokken 13.43, og den var identisk med systemet på den ene af de kuponer, den ene af kvinderne angiveligt skulle have indleveret hos en anden forhandler på Falkoner Alle fire minutter senere samme dag klokken 13.47. Alle spillene omfatter de samme kombinationer på de samme fire kampe, herunder kampene Vanløse–Hvidovre og BSF–FC Vestsjælland.

På den baggrund besluttere DBU sig for at genåbne undersøgelsen.

Se også:

Se også: Matchfixerens træner: Det er chokerende

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere