Minister vil snakke med fodboldfans

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil have fodboldbøllerne stoppet, men erkender at problemet trods alt er begrænset

Morten Bødskov (S) vil gerne gøre noget ved fodboldbøllerne. (Foto: Jens Dresling)
Morten Bødskov (S) vil gerne gøre noget ved fodboldbøllerne. (Foto: Jens Dresling)

Morten Bødskov vil i sin egenskab af justitsminister gerne blive klogere på den ballade, der har det med at dukke op på de danske fodboldstadions.

Den viden indsamler han ved at tage på besøg hos udvalgte klubber og politiet, men justitsministeren har set det fornuftige i, at høre begge sider af sagen.

- Udover mine besøg hos Brøndby, AaB og nu FCK, inviterer jeg udvalgte fangrupperinger ind til møde hos mig i justitsministeriet, og efterfølgende tager vi så et møde med DBU og divisionsforeningen. Og jeg vil også inddrage fansforskere før der tages nogen beslutningen, siger Morten Bødskov (S) til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Brøndby-fans indberettes til DBU

- Det, som denne tur har vist, er, at der er bred enighed om, at det er et begrænset problem, som vi skal arbejde målrettet for at løse, så vi ikke får generet den fest, som fodbold skal være, for mange andre.

I en pressemeddelelse fra justitsminsteriet nævnes det, at det er en mulighed at give politiet flere beføjelser for at komme fodboldbøllerne til livs. Hvad de beføjelser kunne være, vil justitsministeren dog ikke ind på. Han taler i stedet om at indhente erfaringer fra andre lande.

- I England, Tyskland og Holland er politiet med inde over kampplanlægningen ved højrisikokampe, og i England transporterer de fans til kampene, siger justitsministeren.

Læs mere:

Se også: Efter nye FCK-romerlys: Afsindigt irriterende

- Vi skal drage erfaringer fra Europa, og nogle idéer vil ganske givet blive fejet af bordet og andre vil ikke, siger Morten Bødskov og nævner et konkret eksempel fra Sverige, som man også kigger på.

- I Sverige er klubberne begyndt at betale for den ekstra opgave, det er for politiet, at være på arbejde ved højrisiko-kampe, lyder det fra Morten Bødskov.

Det er dog ikke en løsning, som den administrerende direktør i Parken, Anders Hørsholt, er med på.

- Jeg tror ikke, at det er en løsning, at vi skal til at betale for politiets arbejde.

- Løsningen er, at klubberne, lovgivningen og fansene i samarbejde finder løsning på problemerne, siger Anders Hørsholt.

Se også:

Se også: Politi skal slå hårdere ned på fodboldvold

FCK og Brøndby har prøvet at transportere deres fans til deres respektive udekampe i busser, men den løsning vender man ikke tilbage til i Parken.

- Jeg tror ikke, at det er med til at løse problemet. Men nu er vores fans i dialog med Brøndbys fans, for at se om de i fællesskab kan komme op med en løsning på problemerne, lyder det fra Parkens direktør.

Så mens enigheden ikke altid er på plads omkring løsninger, så er der bred enighed om, at der skal findes en løsning. Men én ting er vigtig for justitsminister Morten Bødskov:

- Løsningerne, som vi kigger på, skal selvfølgelig være proposionelle med det begrænsede problem, det trods alt er i Danmark.

1 af 2 Her er 27 FCK-fans blevet tilbageholdt på Enghave Station, da de ville slås med Brøndby-fans på Enghave Station. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Morten Bødskov (S) vil gerne gøre noget ved fodboldbøllerne. (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere