Annonce:
Annonce:

Slipper for straf

DBU’s politianmeldelse mod to spillere for matchfixing faldet til jorden

Sådan så det ud, da Jesper Sneholm ramte forsiden af Ekstra Bladets sportssektion.
Sådan så det ud, da Jesper Sneholm ramte forsiden af Ekstra Bladets sportssektion.
Annonce:
Følg Fodbold

En eksplosion af fixede kampe inden for dansk idræt truer.

Dansk Boldspil Union må nemlig sande, at den politianmeldelse som forbundet indgav mod to fodboldspillere for lidt over et år siden, er faldet til jorden. Det drejer sig om den nuværende Skjold-spiller Jesper Sneholm og en daværende B1908-spiller, som indtil videre er unavngivet.

To spillere mistænkt for aftalt spil

Annonce:

Københavns Politi bekræfter, at anklagemyndigheden har vurderet sagerne og fundet, at det ikke ville være muligt, at få spillerne dømt efter straffelovens bedrageri-paragraf.

Slaraffenland
Selv om der er klare beviser i form af bookmaker-udskrifter, der dokumenterer, at fodboldspillerne havde gamblet på sejre til modstanderne, så er det ikke nok til, at anklageren tror på en domfældelse.

Det vurderes, at uden beviser for, at spillerne har præsteret så åbenlyst skidt, at de har påvirket kampens udfald, så kan bedrageriet ikke bevises. Og ingen af de involverede spillere hentede udvisninger, begik straffespark eller scorede selvmål.

Dermed står DBU og dansk idræt som helhed i en skidt situation. Der kører adskillige kampagner mod aktives gambling, og i DBU-regi er der formuleret et etisk regelsæt, der forbyder spil på egne kampe. Men den indsats blegner, når straffeloven ikke giver mulighed for at skride ind.

'DBU skjulte spille-skandale for os'

Annonce:

Forbundene er afhængige af politiets efterforskning i sager af den her karakter, da specialforbund selvsagt ikke har bemyndigelse til at foretage ransagninger og afhøringer under strafansvar. Når loven ikke giver mulighed for at straffe matchfixere under bedrageri-paragraffen, som det står nu, så vil politiindsatsen blive stort set ikke-eksisterende. Og dermed risikerer Danmark at blive et slaraffenland for matchfixere.

Måske en ommer
– Som kulturminister satte jeg kampen mod matchfixing højt på ’to do-listen’, tog det op over for Sepp Blatter og for DBU og rådede kraftigt til intern jurisdiktion. Jeg har også sat det på kulturministerens aktionsliste i forbindelse med EU-formandskabet. Hvis straffeloven mod denne form for svindel ikke er god nok, må ministrene se på den igen, siger Per Stig Møller, der var kulturminister, da sagerne kom frem.

DBU’s kommunikationschef, Lars Berendt, stiller i udsigt, at sagerne inden for kort tid vil blive færdigbehandlet. DBU har mulighed for at idømme spillerne karantæne for at bringe spillet i miskredit.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: