Voldelig juniorspiller slipper for straf

Et international fodboldturnering i Ballerup skæmmes af slagsmål på banen. 16-årig ryger hjem med advarsel

En hollandsk juniorspiller undgår straf og bøde, selvom han søndag formiddag sendte et knytnæveslag i hovedet på en norsk modspiller til et fodboldstævne i Ballerup.

I stedet ryger den 16-årige knægt og hans hold, SV Diemen, direkte ud af den internationale turnering og på langtursbussen hjem til Holland.

- Drengen er meget ked af det, som er sket. Han erkender de faktiske omstændigheder og er meget ked af, at tingene udviklede sig, som det gjorde, fortæller Johnny Bonde, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.

- Derfor vurderer vi herfra, at sagen afgøres med tiltalefrafald, og derfor bliver han ikke straffet, tilføjer han.

Ifølge politiet starter håndgemænget i kampen under et spilstop, hvor temperamenterne kommer i kog.

- Hollænderen bliver slået i nakken med flad hånd. Han vender sig rundt og rammer modspilleren med et knytnæveslag i ansigtet, fortæller Johnny Bonde.

Politiet kan dog ikke bekræfte, at den norske spiller bliver sparket, mens han ligger ned på grønsværen.

- Men det ligger fast, at nordmanden falder til jorden, og så opstår der yderligere tumult i forbindelse med det her slagsmål, forklarer vagtchefen.

Fodboldkampen afblæses med det samme, forlyder det, og den hollandske klub ekskluderes fra turneringen, som går under navnet Copenhagen International Cup.

Den norske fodboldspiller, der spiller for klubben Skogstrand IL, kommer efterfølgende til tjek på skadestuen og skulle nu være på ret køl igen.

Kim Nykvist, sportslig ansvarlig for stævnet i Danmark, har bekræftet hændelsesforløbet, selv om han ikke så det med sine egne øjne. Han kaldes ud på banen kort efter episoden.

Københavns Vestegns Politi fortæller, at det er 'meget, meget sjældent', at de involveres i fodboldkampe på juniorplan.

0 kommentarer
Vis kommentarer