Dommere risikerer nedrykning

DBU's Elitedommergruppe kan rykke danske Superligadommere ned i 1. division, hvis de er inde i en dårlig periode

Michael Svendsen står til nedrykning hvis man ser på hans karakterer hos Ekstra Bladet. (Foto: Anders Brohus)
Michael Svendsen står til nedrykning hvis man ser på hans karakterer hos Ekstra Bladet. (Foto: Anders Brohus)

Efter søndagens kamp mellem OB og Brøndby, måtte dommer Michael Svendsen indrømme, at udvisningen af Brøndbys Michael Krohn-Dehli var for hård.

Michael Svendsen ligger sidst på Ekstra Bladets dommer-liste, og var han et fodboldhold, stod han til nedrykning.

- Vi indrangerer og påsætter dommere runde for runde, og det er før sket, at en dommer har fået opgaver i 1. division eller 2 division efter en præstation, som ikke er på hans normale niveau i en Superliga-runde, siger formand for Elitedommergruppen Kaj Østergaard til bold.dk. og tilføjer:

- Det går mest på den rapport, vi modtager fra dommerudvikleren. Men det sker ikke som straf, men som et led i en løbende udvikling af dommeren.

Det lykkedes med 10 mand for Brøndby at få uafgjort i OB, men holdet fra Vestegnen kan selvfølgelig påstå, at kampen ville have fået et andet forløb hvis de ikke havde mistet deres landsholdsspiller.

Kaj Østergaard siger, at han ikke vil forholde sig til den konkrete episode, der vurderes af dommerudvikleren på stedet, men han understreger, at selv rutinerede dommere også kan lave fejl.

- Michael Svendsen er en af vores mest erfarne Superligadommere, men selv erfarne dommere kan skønne forkert ind i mellem. Også i betragtning af tempo og antal skøn i hver kamp.