Dommerstrejke truer 200 danske kampe

Vold mod en fodbolddommer er årsag til, at 150-200 kampe i de sjællandske serie- og ungdomsrækker er i fare for at stå uden dommer om 14 dage

Dommerne giver det røde kort til Sjællands Boldspil Union. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
Dommerne giver det røde kort til Sjællands Boldspil Union. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)

Om to uger triller fodbolden for alvor, når turneringen i serie- og ungdomsrækkerne går i gang. Men flere tusinde håbefulde spillere risikerer at stå uden dommer til deres kampe.

En konflikt mellem fodbolddommerne i Nordsjælland og Sjællands Boldspil Union er gået amok og truer turneringsstarten, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi vil bede vores kolleger melde sig syge, pleje deres skader eller deltage i familiehøjtider i stedet for at gå ud og dømme fodboldkampe, siger fodbolddommer Bent Illum, der er medlem af Frederiksborg Amts Fodbolddommerklub.

Han forventer stor opbakning fra dommerkollegerne til aktionen.

- Jeg er sikker på, at i hvert fald 80 procent af medlemmerne vil bakke op. Det vil sige omkring 100 dommere, og med et lavt sat skøn vil det medføre, at mellem 150-200 kampe i en almindelig weekend vil mangle dommere. Jeg forventer også, at mange af vores kolleger på Sjælland vil bakke op, siger Bent Illum.

Uenigheden bunder i håndteringen af en voldssag mod en fodbolddommer fra efteråret 2007. Dommerne er utilfredse med, at en voldsdømt fodboldspiller først blev idømt et års karantæne fra al fodbold under DBU i starten af februar i år, selvom den pågældende spiller allerede i juni 2008 blev idømt fire måneders ubetinget fængsel ved Østre Landsret.