Annonce:
Annonce:

Bliv PC-træner i Skjold

Du er alligevel den dygtigste hjemme foran tv'et. Nu kan du snart få 'din egen' fodboldklub. Stort flertal i Skjold bakker op om, at internet-brugere styrer Østerbroklubben videre op fra 2. division

Skjold er Danmarks største fodboldklub med over 1200 aktive spillere. Nu skal de så have tusindvis af 'trænere' og 'direktører' (Foto: Linda Johansen)
Skjold er Danmarks største fodboldklub med over 1200 aktive spillere. Nu skal de så have tusindvis af 'trænere' og 'direktører' (Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Fodbold

'Det duer ikke med demokrati i taktik-lokalet'.

Det mantra er måske snart en saga blot.

Landets største klub, Skjold, med cirka 1.250 aktive spillere, havde her til aften generalforsamling. Sådan en ekstraordinær til en ekstraordinær situation.

Klubben vil nemlig adoptere den engelske ide fra Ebbsfleet United: Ejerne bestemmer.

Og ejerne skal være så mange som muligt. Ikke bare kontingentbetalende medlemmer, men gerne tusindvis via internettet.

Køb og salg af spillere, ansættelse af træner, billetpriser, ja, vel også menuen i pølsevognen skal afgøres ved direkte demokrati.

Efter generalforsamlingen skal bestyrelsen arbejde videre med et samarbejde med sitet 'minsuperligaklub.dk' og herfra kan man være med til at styre klubben, hvis førstehold ligger i 2. division øst.

Annonce:

Tusinder af sponsorer
Deltagerne på sitet bliver en slags sponsorer, som har indflydelse på netop førsteholdet. Dog ikke sådan, at man skal stemme om, hvem der skal tage hjørnesparket - det kan forsinke afviklingen af kampene.

Men ifølge formanden for klubben, Jørgen Marthedal, handler det om at tænke nyt for at komme videre. Klubben fylder 100 år i 2015 - og vil ikke have noget mod at fejre det jubilæum som superligaklub.

Manden bag sitet, Bjarne Vennike, har længe ledt efter en samarbejdspartner og nu ser det ud som om den er fundet. Men som han siger, det behøver jo ikke altid være en 2. divisionsklub, for sitet hedder jo min superligaklub.

Planen er, at Skjolds bestyrelses får planerne gjort klar, så de kan komme i drift efter sommerpausen 2009.

Så er der seks år til tusindvis af fodbold-professorer, der hver for sig er klogere end formænd, dommere, trænere, spillere, linievogtere, tv-kommentatorer og alle de andre, der dybest set intet kan, får 'deres' klub op i den bedste række.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: