Tøfting: David N. er gået over stregen

Stig Tøfting er ikke kendt for at lægge fingre imellem. Det gør han heller ikke i forhold til David Nielsen, der netop har udgivet kontroversiel biografi

Stig Tøfting mener, at David Nielsen er gået over stregen i bogen 'Sorte svin'. (Foto: Claus Bonnerup)
Stig Tøfting mener, at David Nielsen er gået over stregen i bogen 'Sorte svin'. (Foto: Claus Bonnerup)

Stig Tøfting satte niveauet for fodboldbiografier, da han udgav 'No Regrets'. Den hårde hund fra Århus gik til opgaven på samme måde, som da han var aktiv spiller. Uden dog at sparke modstanderne ned.

Det mener Tøfting dog til gengæld at David Nielsen gør i sin bog 'Sorte svin', der allerede har skabt masser af overskrifter.

- Jeg mener ikke, at man skal sidde og udlevere folk. Det kommer selvfølgelig an på, hvor ens grænser går. Men man skal ikke udlevere nogen, så det får personlige konsekvenser for dem. Det får man ikke noget ud af, siger Stig Tøfting til avisen 24timer.

- Når man vælger at lave en biografi, så er man nødt til at inddrage nogle mennesker. De har været en del af ens liv. Det kan godt være, at Lars Høgh ikke var glad for, at jeg skrev, at han var konfliktsky, da vi spillede i OB. Det var min mening om ham dengang. Men det er ikke noget, der skader ham i hans dagligdag, lyder det fra 'plæneklipperen', der ligesom resten af fodbold-Danmark har fulgt debatten op til og i forbindelse med bogudgivelsen.

Han forklarer til 24timer, at endnu ikke har læst David Nielsens bog.