Saric sagde nej til Barca

Han troede først det var en vittighed, men den var god nok. Selveste FC Barcelona ville se Nikola Saric til prøvetræning - og han var blot 14 år

? De første to uger vidste folk i Herfølge ikke, at jeg havde været i Barcelona. Det havde jeg det sådan set fint med. Jeg ikke typen, der kommer og siger, at ?jeg har været der og der?, siger Nikola Saric - her med nogle af de udenlandske klubtrøjer, han måske kan trække over hovedet om nogle år. (Foto: Lars Poulsen)
? De første to uger vidste folk i Herfølge ikke, at jeg havde været i Barcelona. Det havde jeg det sådan set fint med. Jeg ikke typen, der kommer og siger, at ?jeg har været der og der?, siger Nikola Saric - her med nogle af de udenlandske klubtrøjer, han måske kan trække over hovedet om nogle år. (Foto: Lars Poulsen)

Han troede først, at nogen tog gas på ham.

En mail fra FC Barcelona var tikket ind i familien Saric’ elektroniske postkasse. De ville gerne se Nikola Saric til prøvetræning.

Han var kun 14, og selv om han allerede havde været i Tottenham, havde han svært ved at tro på, at selveste Barcelona havde henvendt sig for at se nærmere på ham.

– Det var den første rigtige henvendelse, og jeg troede ikke rigtig på det. Jeg tænkte, at det var for sjov, at der var én, der havde skrevet den her mail, fortæller Nikola Saric til Ekstra Bladet.

Men den var god nok, hvilket allersenest gik op for det unge offensive stortalent, da han stod i Spanien og kiggede ned på sin trøje.

– Det var stort at se sig selv i træningstrøjen. Jeg så ned på brystet, og der var Barcelona-logoet, siger Saric, hvis præstationer for Herfølge under en turnering på Costa Brava havde fået Barca-spejderne til at notere hans navn.

– Jeg trænede to gange dernede, og så ville de skrive kontrakt med mig.

– Ja, det var et meget fint tilbud, bryder farmand Predrag ind.

– En treårig kontrakt, og hvis han havde været 17, havde vi sagt ja.

Fortryder ikke
Men som 14-årig var det for tidligt at skrive under med favoritklubben.

I dag fortryder Nikola ikke, at han blev i Danmark, men tankerne går alligevel ofte sydpå.

– Jeg kan godt sidde og tænke, hvad nu hvis, jeg var taget derned. Hvor havde jeg så været nu? Bojan Krkic kom ind i en Champions League-kamp som 17-årig. Og han er 90’er, ikke, siger 91’eren Nikola Saric.

– Jeg kan godt sidde og tænke, at det kunne måske have været mig om et år. På den anden side tænker jeg også, at var jeg taget derned som 14-årig, kunne jeg være gået død i det og fået et knæk.

I stedet for Barcelona valgte Saric på sin 15. års fødselsdag at skrive under med Herfølge, men han spiller på lånt tid i det sydsjællandske.

Folk i jakkesæt
Historierne om hans talent er gået hele Europa rundt, og listen af interesserede klubber er lang. Werder Bremen, Stuttgart, Partizan Beograd, Heerenveen, Norwich, Milan, Inter og Padova. Plus det løse  ?

Til en ynglingekamp i efteråret i Haderslev mødte Bayern München, Ajax og Juventus op, og italienerne har sågar sendt folk til Herfølge for at se Saric træne.

– Når man ser folk i jakkesæt og høre dem tale italiensk, ved man godt, at nu skal man præstere. Men når træningen er i gang, lukker jeg det ude. Så tænker jeg ikke over det.

– Jeg har altid haft troen på mig selv, og det gør, at jeg ikke er nervøs. Det rører mig ikke, at der er mange interesserede. Mange går ned, når de er under pres, men jeg bliver bedre og bedre. I pressede situationer yder jeg bedre.

Venter på det rette tilbud
I efterårsferien var Saric på besøg i Herfølges samarbejdsklub, Charlton.

Her trænede han med førsteholdet og efter en vellykket uge stod den engelske klub klar med et flot kontrakttilbud til den 16-årige angriber.

Championship-klubben var dog ikke lige sagen for Saric, der har kontrakt med sjællænderne lidt over et år endnu.

– Jeg har på ingen måder travlt. Hvis det rigtige tilbud kommer, vil jeg gerne af sted. Men kommer det ikke, kan jeg også godt vente.

– Lige nu venter vi på noget konkret. Der er mange, der har vist interesse, men vi skal ha’ noget konkret på bordet.

Det behøver dog ikke at være en klub i Juve- eller Barca-klassen, der i første omgang får glæde af den danske U17-landsholdsspiller.

– Jeg synes, at det er vigtig at tage små skridt. Sådan step by step. Sådan har det været hele mit liv, og det er gået godt indtil videre, siger 10. klasseeleven fra Ellemarkskolen i Køge.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen