Derfor forlod Hareide Brøndby

FODBOLD: Den norske landstræner, Åge Hareide, forklarer for første gang hvorfor han forlod Brøndby i april 2002

Åge Hareide forlader Brøndby efter sin opsigelse i april 2002 (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide forlader Brøndby efter sin opsigelse i april 2002 (Foto: Lars Poulsen)
For første gang forklarer den norske landstræner, Åge Hareide, hvorfor han forlod Brøndby i april måned 2002. Det sker i bogen 'Fodbold, fornuft og følelser' som udkommer i Norge i dag.

Da Hareide forlod posten som Brøndby-træner, var holdet inde i en spillemæssig krise og et stort point-forspring til FC København var efterhånden blevet slugt af rivalerne. Der blev derfor spekuleret i, at Hareide reelt var blevet fyret af Brøndby-direktør Per Bjerregaard.

Nu røber Hareide at sandheden var en anden. Nordmandens kone, Annbjørg, var blevet ramt af en alvorlig kræftsygdom:

'Hun blev syg henover vinteren, men vi blev ikke klar over alvoren før i marts måned. Da måtte hun opereres med det samme. Derfor var det vanskeligt for mig at være træner. Jeg havde opmærksomheden andre steder. Jeg sad på trænerbænken uden at bryde mig om det der skete på banen. Mesterskabet som jeg havde arbejdet så hårdt for kunne sejle i sin egen sø', skriver Åge Hareide i bogen, ifølge norske VG.

Åge Hareide og Brøndby valgte at holde historien hemmelig for ikke at udsætte Annbjørg for ekstra belastninger.

- Nu kan jeg forklare hvad der skete, for det går bedre med hende. Men det var en hård periode i mit liv, udtaler Åge Hareide til Aftenposten.