TV: Dansk fodboldlegende død

Fodboldspilleren Erik Dyreborg, der scorede fem mål i en landskamp mod Norge i 1967, er død, 73 år gammel. Se de fabelagtige mål her

Erik Dyreborg er død. Her ses en af 60'ernes landsholdsstjerner side om side med den nuværende landsholdsprofil Nicklas Bendtner (Foto: Lars Poulsen)
Erik Dyreborg er død. Her ses en af 60'ernes landsholdsstjerner side om side med den nuværende landsholdsprofil Nicklas Bendtner (Foto: Lars Poulsen)

Fodboldspilleren Erik Dyreborg er tirsdag ifølge familien sovet stille ind efter kort tids sygdom.

73-årige Dyreborg nåede kun at spille seks landskampe, men har alligevel skrevet sig ind i dansk fodboldhistorie.

Det gjorde han, da han lavede alle fem mål i 5-0-sejren over Norge på Ullevaal i Oslo 24. september 1967. Det ene flottere end det andet, som kan ses herunder.

Dyreborg var også med i 14-2-nedslagtningen af Island en måned forinden, og selv om han selv mente at have spillet end god kamp dengang - og blandt andet scorede to mål - fik han kritik for sin indsats for ikke at være målfarlig nok.

Se også: Lerby og Arnesen optaget i Hall of Fame

Det førte til en trodsreaktion fra Næstved-spilleren i den følgende kamp.

- Jeg havde lagt op til otte af de andre mål, men det tog man ikke hensyn til. Så jeg tænkte i kampen mod Norge, at jeg ville skyde på alt.

- Ikke noget med at aflevere bolden, sagde Dyreborg i et videointerview på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside i forbindelse med fodboldforbundets 100-års-jubilæum.

Se de fem legendariske kasser, der skrev Erik Dyreborg ind i landsholdshistorien her:

</p><p>Erik Dyreborg var i øvrigt nær ikke blevet landsholdsspiller. Han skulle have været med det B-landshold, der i juli 1960 skulle flyve fra Kastrup til Herning for at spille mod OL-landsholdet.</p><p>På grund af manglende plads blev han bedt om at tage et andet fly, og derfor var han ikke blandt de otte spillere, der omkom i den tragiske flyulykke, som rystede dansk fodbold.</p><p>Dyreborgs karriere førte ham vidt omkring. De fem mål i Norges-kampen gav ham en kontrakt med den amerikanske klub Boston Beacon. Efter et år på den anden side af Atlanten skiftede han til hollandske Holland Sport i Den Haag, for siden at slutte karrieren i den svenske andendivisionsklub Avesta.</p><p>Karrieren som udlandsprofessionel var årsagen til, at det kun blev til de seks optrædener i rødt- og hvidt, da professionelle spillere var udelukket fra landsholdet.</p><a id="_d5bffdc7-33bd-4758-b6c0-df5a4d50d70e" href="https://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article4823696.ece">TV: Legenderne bakker op om Allan</a><br /><br /><p>De seneste mange år var han trods en ny hofte fortsat fast mand på torsdagsholdet i Frem, barndomsklubben, hvor han holdt gamle venskaber og konditionen ved lige.</p><p>Forud for EM-kvalkampen mod Norge i marts 2011 besøgte Erik Dyreborg landsholdets træning i Helsingør, som det kan ses på billedet af ham og Bendtner herover. Her gav Dyreborg til Politiken sin vurdering af landsholdets nye stjerner:</p><p>- Bendtner er god. Men jeg synes allerbedst om Christian Eriksen, der er hurtig på fødderne, ligesom jeg var.</p><p>Læs mere om Erik Dyreborgs karriere i et portræt af femmålsskytten på <a href="http://www.landsholdet100.dk/artikler/erik_dyreborg.html">DBU's hjemmeside.</a></p>

1 af 2 Erik Dyreborg jubler efter et af sine fem mål mod Norge (Foto: Mogens Berger)
2 af 2 Erik Dyreborg er død. Her ses en af 60'ernes landsholdsstjerner side om side med den nuværende landsholdsprofil Nicklas Bendtner (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere