DBU: Her er Jim Stjernes afløser

Claus Bretton-Meyer bliver ny administrerende direktør for DBU. Han afløser den afgående generalsekretær Jim Stjerne Hansen

Claus Bretton-Meyer bliver administrerende direktør i DBU. (Foto: PR-foto)
Claus Bretton-Meyer bliver administrerende direktør i DBU. (Foto: PR-foto)

Fredag er skiftedag i DBU.

Her satte Dansk Boldspil-Union nemlig navn på manden, der skal afløse den mangeårige generalsekretær Jim Stjerne Hansen, der for længst har bebudet sin afsked ved årets udgang efter 25 år på posten.

Den nye mand i stolen bliver 47-årige Claus Bretton-Meyer, der må beskrives som et ubeskrevet blad i fodboldens verden.

Han forlader en stilling som CEO for EuroAds Group A/S, men var indtil juni 2013 administrerende direktør i TV Sport.

Se også: Olsen: Vi skal have en sund arrogance

Bretton-Meyer tiltræder senest 1. marts 2014, men kommer ikke til at blande sig i de sportslige dispositioner.

Som administrerende direktør skal han fokusere på den forretningsmæssige drift og udviklingen af DBU.

Til gengæld får han ikke den store indflydelse sportsligt, så Jim Stjerne Hansen får travlt med at forlænge Morten Olsens kontrakt - eller finde en afløser - inden sin sidste arbejdsdag.

- Det er helt logisk, at DBU’s nuværende generalsekretær sikrer tilknytningen af landstræneren for de kommende år. Jim har et unikt internationalt indblik og netværk og alle relevante kontakter indenfor DBU’s egen organisation og dansk fodbold i det hele taget til at løse den opgave på betryggende vis, siger Claus Bretton-Meyer og fortsætter:

Se også: DBU: Derfor udsendte vi Ricardo-tweet

- Det fodboldfaglige er netop ikke blandt mine spidskompetencer, og det bliver derfor min opgave at sikre og støtte, at udviklingen af det sportslige know how fortsat bliver prioriteret højt i organisationen. Mine primære kompetencer skal i stedet udnyttes til at håndtere de udfordringer, DBU vil komme til at opleve i et mere bredt perspektiv de kommende år.

DBU's bestyrelsesformand, Allan Hansen, glæder sig over udnævnelsen af den nye direktør og understreger, at Bretton-Meyers manglende fodbolderfaring ikke bliver noget problem.

- Vi får en visionær direktør med en solid uddannelsesmæssig baggrund og en bred, relevant erfaring fra ledende stillinger i erhvervslivet. Det giver sig selv, at hans tidligere stilling som administrerende direktør for TV2 Sport har været specielt interessant for os. Dertil vil Claus kunne tilføre os erfaring fra både lokalpolitik og politisk bestemt bestyrelsesarbejde, ligesom det dengang delte ejerskab af TV2 Sport mellem TV2 Danmark og MTG Group strukturelt kan minde lidt om opbygningen af DBU’s organisation med to medlemsorganisationer, siger Allan Hansen

Se også: Olsens landstræner-fremtid uafklaret

- Den manglende erfaring på det fodboldfaglige og organisatoriske område vil blive kompenseret af de kompetencer, vi med den nye struktur har samlet omkring Claus i rundt om i hele organisationen. I det daglige bliver det naturligvis primært chefgruppen bestående af de ansvarlige for driftsområderne Elite, Bredde og Udvikling samt stabsfunktionerne Direktionssekretariat, Jura, Kommunikation, Økonomi og den administrerende direktør for DBU A/S.

Ved sin af sin professionelle karriere har Claus Bretton-Meyer også flirtet med den politiske scene.

Således opnåede han 100 personlige stemmer, da han stillede op for De Konservative i Gentofte ved kommunevalget tidligere på ugen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere