Taastrups fodboldkvinder trækker sig fra 3F Ligaen

Københavns vestegn bliver et damehold mindre, når forårssæsonen starter op i den bedste danske fodboldrække

Taastrup FC, der spiller i den bedste kvindelige fodboldrække, har meddelt Dansk Boldspil-Union (DBU), at holdet trækker sig fra ligaen med omgående virkning.

Kvinde-DM afsluttes dermed med et hold mindre, mens yderligere konsekvenser vurderes af DBU's bestyrelse på førstkommende møde 24. januar. Umiddelbart herefter vil konsekvenserne blive meldt ud.

Hos DBU er Mette Bach Kjær, der sidder i DBU's bestyrelse på vegne af Kvindedivisionsforeningen, ærgerlig over meldingen, samt over at klubben ikke har taget en dialog med DBU om situationen.

- Det ærgrer os rigtig meget, at vi ikke har hørt noget fra klubben, før vi modtager en melding tirsdag aften.

- Vi er jo netop til for at hjælpe og rådgive klubberne i vores licenssystem og ville gerne have været i dialog - men det har man åbenbart ikke ønsket fra Taastrup FC's side, siger Mette Bach Kjær til DBU's hjemmeside.

Hun er både ærgerlig på spillernes, klubbens og ligaens vegne.

- At indføre et licenskrav i 3F Ligaen har været et stort ønske fra klubberne selv i et målrettet arbejde om at løfte kvindefodbolden på både den korte og den lange bane.

- Og vi anerkender bestemt også, at det ikke er nemt at ændre klubbernes organisation, og det heller ikke er noget, der kan gøres fra dag til dag, lyder det fra Mette Bach Kjær.

- Men både licenssystemet og udviklingen af kvindefodbolden er noget, vi også fra DBU's side har investeret massivt i - både ressourcemæssigt og økonomisk.

- Og vi ved, at der arbejdes stenhårdt i de danske licensklubber med at sikre målet om en mere ressourcestærk og professionel kluborganisation bag ligaen. Og det arbejde fortsætter naturligvis, fastslår Mette Bach Kjær.

3F Ligaen har sæsonstart 22. marts. I hvilken række Taastrup FC i foråret kan deltage i, er en beslutning, der vil blive truffet af DBU Sjælland, hvorunder rækken ligger.

0 kommentarer
Vis kommentarer