Graulund: - Rør ikke ved træneren

Jesper Fredberg er den helt rigtige mand - ingen andre kunne gøre det bedre i AGF, siger Peter Graulund, der ikke tror, AGF rykker ned. Ikke før det er bevist...

Jesper Fredberg er den helt rigtige mand. Ingen andre kunne gøre det bedre, forsikrer Peter Graulund om manden, der bestemt ikke har reddet AGF - endnu. (Foto: Claus Bonnerup)
Jesper Fredberg er den helt rigtige mand. Ingen andre kunne gøre det bedre, forsikrer Peter Graulund om manden, der bestemt ikke har reddet AGF - endnu. (Foto: Claus Bonnerup)

De ku' sgu nok godt bruge en skarp Peter Graulund i den hvide trøje lige nu. En mand, der altid har vidst, hvor bolden var - og kassen stod.

- Men det kommer altså ikke på tale, siger Peter Graulund grinende.

- Hvis jeg skulle gøre en forskel, skulle jeg vist have rørt lidt flere bolde, end det har været tilfældet på det seneste. Jeg er bange for, der både er frøer og strygejern, som man siger på tysk, i mine støvler. Hvis jeg overhovedet kan finde dem.

Se også: AGF's fan-formand: Godt nok træls

Eks-angriberen, forfatteren og TV3-eksperten var selv med til at sende sin gamle klub i medie-centrifugen med krads kritik i sin bog, men det var sådan set kun beviser for, hvor meget AGF fylder i hans hjerte.

- Jeg er jo lidt farvet. Min kærlighed til klubben er stor, så du får aldrig mig til at sige, at AGF rykker ned. Ikke så længe, der mangler et minut af den sidste kamp. Men som nøgtern betragter kan jeg da godt se, at klubben er i overhængende fare, indrømmer Peter Graulund.

Burde de ikke fyre Jesper Fredberg nu?

- Nej! Han er en fantastisk fyr, en super dygtig træner, og der er så mange i den sportslige sektor, der nu er rykket sammen, at man intet ville vinde. Tværtimod. Jeg synes, Jesper Fredberg er den helt rigtige, og når du så har Brian Steen, der rykker tættere på, en Casper Bugge og en Martin Jørgensen med enorm rutine, så er det ikke der, du kan ændre noget på fire kampe, siger Peter Graulund bestemt.

Andreas Cornelius har slet, slet ikke levet op til de forventninger, man må have til et indkøb til 27 millioner kroner. Foto Jens Dresling/Polfoto Sport og Spil Superligaens bedste og værste indkøb

- Spillerne ved jo udmærket, hvad det handler om, og der er ingen, der skal pege fingre ad Fredberg. Ingen andre kunne gøre det bedre, fastslår Peter Graulund.

Hvad skal de så gøre?

- Jamen, jeg er sikker på, de har travlt med at kigge på næste modstander og lægge planer. AGF's problem er jo groft sagt, at holdet scorer for lidt - og især lukke for mange mål ind. I AaB kan de være ligeglade med ikke at holde nullet, når de i snit scorer to selv pr. kamp, men AGF mangler groft sagt det, som FC Vestsjælland og Chelsea på et andet niveau har: Evnen til at lukke af, spille 0-0 eller vinde 1-0 på held eller dygtighed. Det skal man kunne i Superligaen - og hvis man vil i en Champions League-finale, siger Peter Graulund.

Jesper Fredberg forlader her sammen med indskifter Edafe Egbedi stadion efter øretæven mod Viborg. Og mon ikke Fredberg er helt på vej ud af billedet? Foto: Claus Bonnerup Meninger Farvel Fredberg!

- Men helt ærligt: Jeg ved ikke, hvad de skal gøre - ud over at knokle på at etablere en strategi for en kompakt defensiv, der kan holde til fire afgørende gange 90 minutter.

0 kommentarer
Vis kommentarer