DBU politianmelder Wichmann

DBU beder politiet vurdere matchfixingsag med fodboldspiller Kristoffer Wichmann som centrum. DBU vil vide, om der er begået strafbare forhold i sagen

Kristoffer Wichmann i aktion for FC Vestsjælland mod FCK. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kristoffer Wichmann i aktion for FC Vestsjælland mod FCK. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Udover den karantæne på seks måneder fra DBU og efterfølgende suspendering af FC Vestsjælland, risikerer fodboldspilleren Kristoffer Wichmann nu også et retsligt efterspil.

Torsdag eftermiddag meddeler Dansk Boldspil-Union, at man har politianmeldt Wichmann.

- Den formelle anmeldelse sker blandt andet under henvisning til Straffelovens § 279 'ved at have påvirket eller forsøgt at påvirke en fodboldkamp i overensstemmelse med det forud for kampen placerede væddemål hos Danske Spil A/S 30. og 31. august 2011. Hermed udnyttede de en vildfarelse hos spiludbyderen for egen vindings skyld.', skriver DBU i en pressemeddelelse.

Politianmeldelsen er sket på baggrund af de undersøgelser, DBU foretog i sagen og som udmøntede sig i Disciplinærudvalgets kendelse 4. februar.

Læs også:

Se også: Wichmann: DBU fører hetz mod mig

Wichmann er dømt for at have spillet systematisk på to pokalkampe i august 2011 for i alt 90.000 kroner.

Hans advokat Henrik Stagetorn har efterfølgende meldt ud, at man overvejer et civilt søgsmål mod DBU i forsøget på at få renset Wichmann.

Læs også:Se også: Matchfixing-advokat: Hvor er beviserne, DBU? Matchfixing-advokat: Hvor er beviserne, DBU?

DBU skriver torsdag, at man ønsker politiets vurdering af, hvorvidt der er begået et strafbart forhold i organiseret fællesskab.

- DBU har som fodboldforbund ikke de samme efterforskningsmæssige muligheder som politiet, skriver forbundet.

Man henviser til omstændighederne ved det usædvanlige indskuds- og spilmønster samt forhandlernet, som Danske Spil kan knytte til Kristoffer Wichmann samt vidneudsagnene fra kuponindehaverne 'RT' og 'CM'.

De to anynome personer menes at have spillet systematisk hos i alt 11 forhandlere i København over to dage. De har indrømmet at have placeret væddemålene for Wichmann.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere