Wichmann ikke alene. Her er matchfixerne

Dansk fodbold lider under foreløbig fire tilfælde af matchfixing

Kim Aabech er det mest prominente tilfælde af matchfixing i dansk fodbold. (Foto: Jens Dresling)
Kim Aabech er det mest prominente tilfælde af matchfixing i dansk fodbold. (Foto: Jens Dresling)

Sagen om Kristoffer Wichmann er desværre ikke enestående i dansk fodbold.

Den nu suspenderede FC Vestsjælland-spiller kan se tilbage på tre øvrige tilfælde af matchfixing de seneste år.

Samir Haiba var første spiller.

Han spillede i juni 2010 på, at hans hold, B1908, ville tabe hjemmekampen i 2. division øst til Vanløse. Haiba, der har spillet to U21-landskampe for Danmark, spillede for i alt 5000 kr. hos Scandic Bookmaker til odds 2.15. Han vandt væddemålet, da B1908 tabte kampen 3-1 efter en - ifølge klubbens egen hjemmeside - mildt sagt pauver indsats.

Læs også:

Se også: DBU overvejer politianmeldelse af Wichmann

Scandic Bookmakers anmeldte spillet til DBU's hotmail mod snyd, og DBU indledte en undersøgelse. Samir Haiba forklarede til politiet, at det ikke var første gang han havde spillet på nederlag i kampe, som han selv var med i. Det havde han gjort fire-fem gange tidligere.

DBU betragtede sagen som en prøvesag, og Haiba slap med en advarsel. Han stoppede kort efter i B1908.

Jesper Sneholm

Vanløse-spilleren spillede i september 2010 på, at hans hold ville tabe udekampen mod Elite 3000 i 2. division øst. Han spillede for i alt 4.285 kr. hos bookmakerne Scandic Bookmakers og Danbook. Jesper Sneholm tabte kampen (1-3), men vandt sit væddemål.

Både Scandic og Danbook anmeldte spillet til DBU's hotmail mod snyd, og DBU indledte en undersøgelse. Til politiet forklarede Sneholm, at det ikke var første gang, han havde spillet på en kamp han selv deltog i, men at det var første gang, han havde spillet på nederlag til eget hold.

Læs også:

Se også: Afsløring: Liverpool-kamp var fikset

Han fortalte, at han ikke havde væddet på kampen i forening med andre, og at han på grund af en skade på tidspunktet for hans væddemål ikke vidste, at han ville blive udtaget til kampen.

DBU betragtede sagen som en prøvesag, og Sneholm slap med en advarsel. Han fik dog en intern straf i Vanløse og skiftede kort efter til Skjold.

Kim Aabech

Lyngby-profilen spillede i 6. november 2011 på, at hans hold senere samme dag ville tabe til FC København i Parken. I alt spillede Aabech for 6500 kr. på en lokal tankstation, og tre ud af hans 13 væddemål var på kampen FCK-Lyngby.

Læs også:

Related content

Kim Aabech blev skiftet ind i kampen, men kunne ikke forhindre FC København i at køre en sikker 3-0-sejr hjem. Det var medarbejdere på tankstation, der gjorde Lyngby opmærksom på sagen. Aabech fik en skideballe af træner Niels Frederiksen, en skriftlig advarsel og én intern karantænedag.

Lyngby orinterede selv DBU om sagen, og her slap Aabech ikke lige så billigt. Han modtog en karantæne på i alt otte spilledage - de seks for selve snyderiet og de sidste to for at lyve over for DBU. Kim Aabech er fortsat at finde i Lyngby.

Kristoffer Wichmann

FC Vestsjælland-spilleren blev mandag dømt for matchfixing. Wichmann spillede - ifølge DBU's disciplinærudvalg - i august 2011 på en pokalkamp, som han selv deltog i, nemlig opgøret mellem Ballerup-Skovlunde-Fodbold. Han spillede på Vestsjælland-sejr, og holdet vandt 5-0.

Læs også:

Se også: Wichmann: Jeg er rystet

Det interessante er, at kampen bl.a. var kombineret med 'tungt spil' på en Hvidovre-sejr over Vanløse. Også den kamp gik hjem. Sagens omdrejningspunkt er 96 odds-kuponer af 500 kr. Kun de 35 er forsøgt indløst, og ifølge DBU's disciplinærudvalg ejer Wichmann i hvert fald 18 af dem og har spillet for i hvert fald 9000 kr. på en kamp, han selv deltog i.

Ifølge DBU's disciplinærudvalg benyttede Wichmann sig af stråmænd i forbindelse med indløsningen af gevinster. To piger erkendte først forholdet over for DBU, men trak sin deres forklaring tilbage. Wichmann har erklæret sig uskyldig og anket dommen på et halvt års karantæne. Han blev sent mandag aften suspenderet af FC Vestsjælland.

1 af 4 Kristoffer Wichmann er suspenderet efter at være blevet udelukket i seks måneder. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 4 Samir Haiba ses her i 2004 i selskab med blandt andre Mikkel Thygesen. (Foto: Thomas Wilmann)
3 af 4 Ekstra Bladets forside med Jesper Sneholm i 2010.
4 af 4 Kim Aabech er det mest prominente tilfælde af matchfixing i dansk fodbold. (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere