Revisor Windfeld ved roret

FODBOLD: Den tidligere AGF-målmand Lars Windfeld skal vende minus til plus i det århusianske kulturflagskib Aarhus Elite A/S

Lars Windfeld var en af de bærende kræfter på det AGF-hold, som vandt DM-sølv og pokalen i 1996. (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Windfeld var en af de bærende kræfter på det AGF-hold, som vandt DM-sølv og pokalen i 1996. (Foto: Claus Bonnerup)
Selv om det næppe var nogen nyhed længere var Café Break i Atletion i Århus fyldt godt op med nysgerrige fans og klubbens honoratiores, da formand Kurt Andersen mandag eftermiddag præsenterede overbygningens nye koncerndirektør og AGF s nye sportsdirektør.

Helt som ventet var det Lars Windfeld og Brian Steen Nielsen, som satte sig ved siden af formand Kurt, der med sin udenlands-danske accent redegjorde for nyansættelserne.

Brian Steen Nielsen bliver ny chef for det sportslige, mens Lars Windfeld bliver manden for bordenden i hele koncernen, der udover AGF omfatter Århus GF håndbold, Atletion samt eventselskabet Aarhus Event & Media.

SPORENE SKRÆMMER
Kurt Andersen har forhandlet med Lars Windfeld gennem de sidste to uger, og først sent søndag aften faldt de sidste brikker på plads.

Selv om chefstillingen er nyoprettet i forhold til AGF s tidligere direktører skræmmer sporene.

Lars Windfeld bliver den 14. direktør i Århus førende sportsklub siden 1988. Flere direktører har efterfølgende fortalt om det store personlige pres, som har fulgt med jobbet. Og den nye koncerndirektør erkender da også, at familien blev taget med på råd.

- Jeg har selvfølgelig set, hvordan det er gået tidligere direktører, men jeg mener ikke, at det helt kan sammenlignes, da koncernstrukturen er helt ny, siger Lars Windfeld til ekstrabladet.dk.

- Jeg har lovet familien, at jeg koncentrerer mig om den efter klokken 18.00. Jeg kommer i hvert fald ikke til at tale i telefon fra klokken 18 til 21. Så kunne jeg lige så godt rejse rundt i Kina, som jeg har gjort i de sidste tre år. Men med tre små børn har der selvfølgelig været overvejelser, men familien har givet fuld accept.

Lars Windfeld bliver chef for en virksomhed, som ikke just har været kendt for gode regnskabstal. Den revisor-uddannede tidligere målmands primære opgave bliver derfor at få vendt minus til plus.

- Jeg skal selvfølgelig være med til at øge indtjeningen, men vi skal også finde synergier mellem de områder, vi beskæftiger os med, siger Lars Windfeld, der dog heller ikke kan se bort fra det dystre udgangspunkt, han starter ved.

- Jeg har ingen hvide kaniner i hatten, så vi skal have stramme omkostninger og økonomisk styring, lover den nye topchef.

BRIAN STEEN ER FODBOLDCHEFEN
AGF er tidligere blevet beskyldt for indavl. Alt for mange gamle koryfæer er hevet ind uden de fornødne evner.

Lars Windfeld havde derfor travlt med at tage afstand fra sin glorværdige fortid som målmand på AGF s succesmandskab op gennem 1990 erne.

- Jeg kan ikke løbe fra min historie, men jeg ser ikke mig selv som en fra klubben. Jeg har boet i Århus i 15 år og spillet for AGF, men i de sidste fem år har jeg lavet noget andet og har måske kun set 20 kampe på stadion, siger Lars Windfeld.

Man skal heller ikke regne med at se Lars Windfeld udtale sig om alt fra spillerindkøb til udførelsen af hjørnespark. Han forventer, at hans rolle bliver mere på det overordnede plan som beslutningstager og sparringspartner for direktørerne i datterselskaberne.

- Jeg skal ikke være fodbolddirektør. Brian tager sig af fodbolden. Jeg tager mig af pengene.
1 af 2 Lars Windfeld var en af de bærende kræfter på det AGF-hold, som vandt DM-sølv og pokalen i 1996. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 Lars Windfeld var en af de bærende kræfter på det AGF-hold, som vandt DM-sølv og pokalen i 1996. (Foto: Claus Bonnerup)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen