Eriksen er årets bedste

- Jeg er utrolig glad for den pris, siger Christian Eriksen om prisen som årets spiller

Christian Eriksen med prisen som årets spiller. (Foto: Lars Poulsen)
Christian Eriksen med prisen som årets spiller. (Foto: Lars Poulsen)

For to år siden stod en ung og genert teenager på scenen i Cirkusbygningen. Han var stolt og takkede ydmygt for kåringen som Årets Spiller.

I aftes var han på scenen samme sted. Stadig ung, men nu med meget mere livserfaring og knapt så genert og nervøs.

For Christian Eriksens fodboldliv har foregået i overhalingsbanen de seneste to år.

Han har ikke kun udviklet sig fra en forsigtig teenager til en voksen spiller. Han tager også et langt større ansvar indenfor kridtstregerne.

Og når man som blot 21-årig kan se tilbage på et år, hvor man for anden gang er kåret som Årets Spiller, har man gjort mange ting rigtigt.

Se også: Thorup tager træner-titlen

Og det har Eriksen i år. For vinden har i sandhed blæst Eriksens vej. Han vandt mesterskabet for tredje år i træk med Ajax, han blev kåret som næstbedste spiller i Æresdivisionen og så blev solgt for et rekordbeløb på mere end 100 mio. kr. til Tottenham.

Den eneste reelle skuffelse på banen har foregået i landsholdsregi. For nederlaget til Armenien i Parken vil stå som årets ubetingede største skuffelse.

- Jeg er utrolig glad for den pris. Specielt efter alt det jeg har gået igennem det seneste år. Jeg er utrolig glad for den pris, siger Christian Eriksen, der altså nu er historisk med titlen for anden gang i en alder af blot 21 år.

Da Eriksen for to år siden blev hædret som Årets Spiller var det lige kommet frem, at han havde afvist et skifte til Manchester City og 52 mio. kr.

Eriksen sagde nej, fordi han prioriterede spilletid og fodboldlivet i Ajax højere end en bugnende bankkonto.

Se også: Cornelius scorer igen: Også årets talent 2013

Men kontoen er i mellemtiden blevet fyldt op. For sommerens skifte fra Ajax til det feterede liv som Premier League-stjerne i Tottenham betød også en tredobling af lønnen. Fra seks til 18 mio. kr. om året.

Selv om Christian Eriksen ikke gik efter pengene, bliver han alligevel en velhavende mand. Han kommer ikke til at bekymre sig om sit liv efter fodbolden.

Bankkontoen skal nok være fyldt op.

Christian Eriksen vandt titlen som Årets Spiller i konkurrence med Daniel Agger, Jores Okore og Andreas Cornelius.

Se også: Rutineret kvinde er ’Årets Spiller’

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere