Ballade i Lyngby: Sportschefen sendt på ferie

Lyngby Boldklub har sendt sportschef Birger Jørgensen på ferie i de kommende tre uger

Birger Jørgensen, da han blev præsenteret som en af de nye ejere af Lyngby Boldklub. Foto: Lars Poulsen
Birger Jørgensen, da han blev præsenteret som en af de nye ejere af Lyngby Boldklub. Foto: Lars Poulsen

Et anstrengt forhold mellem cheftræneren og sportschefen i Lyngby Boldklub koster nu sidstnævnte en pause, erfarer Ekstra Bladet.

'De Kongeblå' har ikke vundet en Superliga-kamp i indeværende sæson, men det bliver uden sportschefen, at de i den kommende tid skal forsøge at vende skuden.

Birger Jørgensen skal nemlig på ferie, bekræfter Lyngby over for Ekstra Bladet.

- Det er korrekt, at Birger Jørgensen går på tre ugers ferie, lyder det fra klubbens kommercielle direktør, Kristian Maimann.

OB Lyngby-direktør svarer på Michelsens kritik: Det virker helt godnat

- Der er vel så godt som ingen i Lyngby, der er mere 'Kongeblå' end Birger Jørgensen. Kan I se, at det ser besynderligt ud, at han skal på ferie midt i en af klubbens største sportslige kriser?

- Det er Birger selv, der har bedt om en timeout, og den har han selvfølgelig fået, lyder det fra Maimann.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lyngby reddede sig tidligere på året fra nedrykning, men ellers har der været langt mellem de sportslige succeser i 2020. Foto: Ritzau Scanpix
Lyngby reddede sig tidligere på året fra nedrykning, men ellers har der været langt mellem de sportslige succeser i 2020. Foto: Ritzau Scanpix

-  Så det er Birgers egen beslutning?

- Ja, i og med at det er ham selv, der har bedt om en timeout, så har han selv truffet den beslutning, uddyber Kristian Maimann.

- Kommer Birger Jørgensen tilbage igen?

- Birger kommer tilbage igen efter ferien, ligesom når alle vi andre holder ferie, lyder det fra Kristian Maimann.

Klubbens administrerende direktør, Andreas Byder, skal varetage sportschefens arbejdsopgaver i hans fravær, oplyser Maimann også.

Anstrengt forhold mellem cheftræner og sportschef
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skyldes Birger Jørgensens pludselige behov for en ferie dog snarere, at han og cheftræner Christian Nielsen er raget uklare med hinanden.

Uenighederne skulle blandt andet vedrøre de sportslige prioriteringer på holdet.

Det har Lyngby ingen kommentarer til.

Andre Riel så rødt for homofobisk kommentar. Foto: Lars Poulsen Lyngby - Jeg følger ikke mine spillere på Instagram

Reddede klubben fra konkurs
55-årige Birger Jørgensen var frontfigur i 'Friends of Lyngby', den inverstorgruppe der i februar 2018 reddede klubben fra at gå konkurs.

Han indtrådte i forbindelse med redningen som administrerende direktør i klubben, men vendte i forbindelse med organisatoriske ændringer et år senere tilbage til den rolle som sportschef, han over flere perioder har besiddet.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at kontakte Birger Jørgensen for en kommentar.

Cheftræner Christian Nielsen medvirkede i sidste uge i et stort interview med Discovery om klubben. Video: Discovery Networks Danmark

Vejle-spillerne kunne juble over sæsonens tredje sejr, selv om holdet to gange var bagud mod Lyngby. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Lyngby Langskudsdrøn sikrer Vejle sejr over Lyngby

Lyngby-angriberen har fået fem spilledages karantæne, men er ikke helt enig i dommer Jakob Kehlets indberetning. Foto: Lars Poulsen Lyngby Anklager dommer for løgn: Dét sagde jeg ikke

20 kommentarer
Vis kommentarer