Begik brøler med romerlys-video: Nu får det konsekvenser

Fodboldens disciplinærinstans har besluttet at rejse en sag mod Divisionsforeningen, der inden pokalfinalen bragte en reklame, som promoverede brugen af romerlys, hvilket er i strid med DBUs regler

Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Fodboldens disciplinærinstans har besluttet at åbne en sag mod Divisionsforeningen.

Beslutningen kommer, efter Ekstra Bladet tidligere på måneden kunne afsløre, at Divisionsforeningen, inden pokalfinalen mellem Brøndby og Silkeborg, bragte en video på Facebook, hvor der to steder bliver zoomet ind på Brøndby-fans med brændende romerlys.

Videoen blev slettet fra Facebook-siden indenfor få timer. 

Superligaen Divisionsforeningen i romerlysbrøler: Vi har begået en fejl

Det er ikke tilladt i henhold til DBU's regler, der siger, at man ikke må 'udtrykke anerkendelse for brugen af romerlys og derved udvise illoyal og usømmelig adfærd.'

Her er screenshots af Divisionsforeningens video på Facebook, hvor der to steder zoomes ind på romerlys:

(Artiklen fortsætter efter billederne)


- Vi har besluttet at åbne en sag imod Divisionsforeningen, ja, og det er vist ret klart, hvad der ligger til grund for beslutningen, siger Jens Hjortskov, der er formand for Disciplinærinstansen, til Ekstra Bladet.

- I denne type sager starter vi normalt med at indhente en redegørelse, så sådan en har vi bedt Divisionsforeningen om at komme med, siger han.

Ingen henvendelse fra Disciplinærinstansen - endnu
Men sådan en forespørgsel er man ikke endnu bekendt med hos Divisionsforeningen.

- Vi er ikke blevet bedt om noget endnu, og vi har ikke modtaget nogen henvendelse fra Disciplinærinstansen, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der desuden siger, at en eventuel redegørelse ikke vil tage lang tid at udarbejde.

FC København Straffer FCK og Zanka for pyro-hyldest

'Systemet virker'
Claus Thomsen understreger desuden, at han ikke er utilfreds med Disciplinærinstansens beslutning om at rejse en sag på baggrund af den uheldige video.

- Hvis Disciplinærinstansen synes, der er en sag, så skal de selvfølgelig rejse den. Jeg synes, vi har lavet en fejl, og derfor er det også meget rimeligt, at de rejser sagen. Det viser på en eller anden måde også, at systemet virker.

Superligaen Divisionsforeningen i romerlysbrøler: Vi har begået en fejl
Silkeborg-manager Peter Sørensen undrer sig over Lyngbys ageren i Jens Martin Gammelby-sagen. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix Silkeborg IF Spydig klub-boss: 'Paradoksalt, at Lyngby er moralens vogter'
FC København Straffer FCK og Zanka for pyro-hyldest
Rammerne omkring opgørene mellem FC København og Brøndby er enestående - og desværre også enestående voldelige. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil FCK/Brøndby-hadet: 26 års fodvold - her er skammens liste

29 kommentarer
Vis kommentarer