Bendtner taler ud om det mest private - slog hånden af far

Nicklas Bendtner har ikke talt med sin far i fem år. Nu fortæller han hvorfor

Mens Nicklas og Thomas Bendtner stadig var tætte. Foto: All Over Press.
Mens Nicklas og Thomas Bendtner stadig var tætte. Foto: All Over Press.

Da Nicklas Bendtner stadig bare var en knægt i Kastrup, havde fodboldstjernen tre store forbilleder.

Superheltene Superman og Spiderman var de to første.

Det tredje var farmand, Thomas Bendtner.

Men i dag er forholdet mellem far og søn ikke bare iskoldt.

Det er ikke-eksisterende.

Nicklas og Thomas har slet ikke set hinanden i de seneste fem år.

Og i et nyt interview i marts-udgaven af magasinet Euroman løfter landsholds-angriberen for første gang sløret for, hvorfor det er gået så galt.

Thomas Bendtner (i midten) følger landsholdets træning under VM i Sydafrika sammen med fædrene til Simon Kjær og Daniel Agger. Foto: Lars Poulsen.
Thomas Bendtner (i midten) følger landsholdets træning under VM i Sydafrika sammen med fædrene til Simon Kjær og Daniel Agger. Foto: Lars Poulsen.
 

Thomas Bendtner spillede ellers en helt afgørende rolle i sønnens udvikling fra talent til superstjerne. En udvikling, der for alvor tog fart, da Nicklas Bendtner som bare 16-årig tog springet fra FCK til den engelske storklub Arsenal.

Siden blev Thomas Bendtner agent for sin søn i en periode, og siden satte han sig så i direktørstolen i Nicklas Bendtners  smykkefirma, 'Noble by Bendtner'.

Og så begyndte det at gå galt.

På det tidspunkt var Nicklas Bendtner midt i et meget omtalt brud med 'baronessen' Caroline Fleming. Her valgte fodboldspillerens forældre at tage Flemings parti, hvilket ikke faldt i god jord hos sønnen.

Og da en advokat påpegede, at den håndværks-uddannede Thomas Bendtner ikke magtede direktør-jobbet i 'Noble by Bendtner', der blødte på bundlinjen, var filmen tæt på at knække

- Han kørte i mange år min karriere efter, hvad der var godt for ham og hans makkere, siger Bendtner ifølge BT, der har fået  adgang til det endnu ikke offentliggjorte interview.

Det endelige brud mellem far og søn kom dog først, da forældrene blev skilt.

Her valgte Nicklas Bendtner helt at slå hånden af Thomas Bendtner, som han slet ikke har set i fem år. Og der er ingen tegn på, at der bliver sluttet fred, selv om Thomas Bendtner har rakt ud efter sønnen i et brev, hvori han forsøgte at forklare sine valg og handlinger, der ifølge brevet alle var forsøg på at gøre det bedst mulige.

- Hvis man kan gøre ting, der er så slemme mod et andet menneske, endda ens eget kød og blod, og derfra tror, at han kan hænge en notits op på den andens dør, og det så løser alle problemer, siger Nicklas Bendtner i interviewet og fortsætter.

- Så kender man mig overhovedet ikke godt nok. Hvis det var mig, der havde såret mine nærmeste på den måde, ville jeg gå gennem ild og vand for at gøre det godt igen, fastslår han.

Siden har Nicklas Bendtner tilgivet sin mor, der har været ramt af en alvorlig kræftsygdom, for rollen i bruddet med Caroline Fleming, men der er altså ikke udsigt til at hele familien bliver samlet igen lige med det første.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Thomas Bendtner...

Martin Braithwaite kan være på vej tilbage til den bedste franske liga. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix Transfer Først ville Bordeaux have Bendtner - nu går de efter landsholdskollega

Nicklas Bendtner vil ikke væk fra Rosenborg og risikere sin VM-plads. Foto: Boris Grdanoski/AP/Ritzau Scanpix Transfer Klart nej: Bendtner vender ryggen til Bordeaux

Foto: AP Landsholdsfodbold Nej, det er ikke løgn... Bendtner har stortrænet i ferien

Nicklas Bendtner undskyld for sin spirituskørsel på trappen foran Byretten i København. Foto: Mogens Flindt Sport og Spil Bendtner eller Northug: Hvem er Trondheims skandalekonge?