Beskyldt for druk til FCK-kamp: DBU kalder dommer til samtale

Dommeren, der lørdag blev bortvist fra U15-kampen mellem FCK og Slagelse, kan se frem til en samtale med DBU

I DBU har man ikke lukket øjnene for det opsigtsvækkende drama, der fandt sted lørdag formiddag, hvor FC København og Slagelse skulle spille topkamp i U15-liga Øst.

Til at begynde med blev det møde dog en kortvarig affære, eftersom dommeren blev bortvist få sekunder efter kampens start, da han angiveligt var stærkt beruset.

Heldigvis blev kampen sidenhen genoptaget og spillet til ende, da de to mandskaber nåede til enighed om, at FC Københavns U17-træner Jacob Neestrup kunne varetage fløjten.

Men selv om opgøret, der blev vundet af FCK med 5-1, altså endte med at blive afviklet, er der endnu ikke sat punktum for det, der udspillede sig lørdag formiddag på Frederiksberg.

Således bekræfter DBU overfor Ekstra Bladet, at dommeren, som ufrivilligt endte som den helt store hovedperson, kan se frem til et telefonopkald og en indkaldelse til samtale.

- Jeg ved, at kampen blev afbrudt efter forholdsvis få minutter. Nogle påstår, at dommeren desværre har været beruset, og det kan vi naturligvis ikke acceptere, siger Jan Kristensen, som er chef i DBU København.

- Vi kontakter den pågældende dommer i morgen (mandag, red.) og indkalder ham til et møde. Derudover tager vi også kontakt til de to klubber for at få deres version fra hel officiel side, siger han.

- Der sker det nu, at dommeren skal aflægge en redegørelse omkring, hvad der er foregået, og den skal så videre til DBU Københavns dommerudvalg, som så vil tage sagen derfra, lyder det fra DBU-chefen.

Se også: FCK-kamp afbrudt efter skandale: Fuld dommer bortvist

Ingen tidligere sager
Jan Kristensen er ikke i stand til hverken at be- eller afkræfte meldingerne om, at den pågældende dommer skulle have været beruset. Han forventer dog at være klogere på situationen inden for en overkommelig fremtid.

- Vi tager fat i ham som noget af det første i morgen og håber, at han har mulighed for at komme ind til et møde. Vi ønsker at få afklaret det her hurtigst muligt. Også fordi der er andre, som er interesseret i at vide, hvad der sker i sagen, siger Kristensen.

Han er ikke klar over, hvorvidt kolleger fra DBU har været i kontakt med den pågældende dommer i kølvandet på den opsigtsvækkende episode, men påpeger, at såfremt vedkommende har begået en fejl, vil det være første gang.

- Jeg kender navnet på ham og ved, hvem han er. Jeg kan sige, at vi ikke har nogen tidligere sager på den pågældende dommer, fortæller Kristensen, der glæder sig over, at opgøret trods alt blev spillet til ende.

Det skete takket være en alternativ løsning i forhold til valg af dommer. FC Københavns U17-træner Jacob Neestrup greb således fløjten, efter at begge mandskaber havde givet grønt lys til den model.

- Hvis der kan blive enighed på spillestedet mellem de to hold, så er det acceptabelt og helt efter bogen. Derfor skal de to klubber have stor ros for det, siger Kristensen.

Alternativ løsning
Ekstra Bladet har været i kontakt med Jacob Neestrup, der bekræfter, at han endte med at dømme kampen, men ikke ønsker at kommentere sagen omkring den bortviste dommer.

- Jeg nåede ikke at se den pågældende dommer, og jeg har ingen kommentarer til den sag. Jeg kan kun sige, at jeg ender med at dømme den her kamp, da der mangler en dommer, siger han.

- Det var et topopgør mellem to gode hold, og det er langt at køre fra Slagelse for at spile en fodboldkamp. Både vi og Slagelse accepterede så, at det var en FCK-mand, som dømte, lyder det fra Neestrup, der var troppet op til kampen for at følge de drenge, han snart skal stå i spidsen for.

- Jeg træner U17-holdet, og da jeg skal have U15-drengene efter sommerferien, skulle jeg bare ud at se kampen. Da jeg så kommer derhen, finder jeg ud af, at opgøret er afbrudt, siger han.

Overværede du kampen? Tip Ekstra Bladet med informationer på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.