Annonce:
Annonce:

Blev truet af Albertslund-spillere: Godt de bliver udelukket

Lange karantæner og bødestraf har ramt Serie 2-mandskab, og det bekommer modstanderen vel

Annonce:
Følg Fodbold

Det varer meget længe, inden FC Albertslunds Serie 2-mandskab fra denne sæson får lov at spille i den pågældende række igen.

Onsdag meddelte DBU Sjælland, at man har tvangsnedrykket holdet til Serie 6 og i øvrigt tildelt tre spillere samt træneren lange karantæner.

Og det er fair, mener Hundiges Yusuf Onurlu, som Ekstra Bladet fanger på telefonen.

- Det er selvfølgelig synd for de mennesker i FC Albertslund, der har arbejdet for det her projekt. Men isoleret set er det en fair straf – hvis ikke det skulle have været hårdere, siger han og henviser til klubbens sociale ansvar for unge mennesker i området.

Selv slap han nogenlunde fra episoden, hvor flere andre spillere blev sparket og slået.

Yusuf Onurlu ’slap’ med trusler…

Annonce:

- Jeg så nogle af spillerne blive overfaldet, men jeg var nok mere på sidelinjen og forsøgte at holde nogle af de andre i ro. Inklusive tilskuerne, fortæller han.

Hårdest er det gået ud over træneren for FC Albertslund, der er udelukket frem til 31. december 2019, mens to spillere fik straffe til 31. december 2018. En tredje spillere slap med seks måneder mindre.

Det ville kunne ske igen
For Yusuf Onurlu er det en lettelse, at Hundige BK – eller andre i rækken for den sags skyld – skal møde FC Albertslund mere.

- Ja, det er jeg glad for. For jeg er ret sikker på, det ville kunne ske igen.

- Hvad mener du?

- Der var fra før kampen ret meget hype omkring især tilskuerne. Både de og spillerne virkede aggressive og talte grimt både før og under kampen, fortæller han.

Annonce:

Kampens dommer valgte at fløjte kampen af efter 1. halvleg, hvor han havde uddelt et rødt kort efter trusler mod sig fra en spiller. Kort efter blev han slået ned bagfra, inden flere tililende Hundige-spillere oplevede samme skæbne i flere vanvittige minutter, inden det lykkedes at få opløst overfaldene.

Københavns Vestegns Politi har afhørt flere implicerede parter i sagen og har overfor Ekstra Bladet tilkendegivet, at der er anholdelser på vej i sagen.

DBU Sjællands disciplinærinstans' afgørelse:

DBU Sjællands disciplinærinstans har i dag truffet afgørelse i sagen mod FC Albertslund:

FC Albertslund udelukkes fra turneringen i serie 2 i indeværende sæson 2016/2017. (FC Albertslund taberdømmes 0-3 i ovenstående kamp, og Hundige BK vinder derfor 3-0). Klubben må derfor starte i serie 6 fra sæsonen 2017/2018 når udelukkelsen ophæves.

Bøder:

  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 3.000,- for at være årsag til afbrydelsen af ovenstående kamp.
     
  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 3.000,- for ikke at have styr på klubbens træner samt spillere.
     
  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 1.500,- for ikke at have styr på klubbens tilskuere. (I alt bøder for kr. 7.500,-)

FC Albertslunds træner idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2019 for at have truet kampens dommer på livet, slå ud efter dommeren og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2018 for at have overfaldet en Hundige BK spiller med en skalle samt spark og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2018 for at have slået dommeren samt truet dommeren på livet og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller, der stjal dommerens notatkort samt deltog i tumulten inde på banen, idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 30.6.2018. (FC Albertslund er blevet bedt om at oplyse navnet på sidstnævnte spiller inden for de næste otte dage. Og hvis klubben ikke skulle overholde denne frist, idømmes der endnu en bøde, som samtidig fordobles ved hver efterfølgende rykker.)

Disciplinærinstansen har dog ikke hjemmel til at sanktionere de tilskuere, som var indblandet i overfaldene. De pågældende sager er derfor overladt til politiets videre efterforskning i sagen.

Albertslund-spillere idømt hårde straffe for vold

Overfaldet i voldsorgie: Forstår ikke DBUs straf

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: