Bombe under DBU: Barca opretter dansk ’pirat’-klub

Til sommer åbner FC Barcelona et fodboldakademi i Ballerup – men det har ingen planer om at blive en del af det officielle Fodbold-Danmark

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Torsdag formiddag præsenterede FC Barcelona under stor mediebevågenhed planerne for cataloniernes nye fodboldtalentakademi, der i august slår dørene op i Ballerup.

Danske drenge og piger, der drømmer om at blive den næste Messi eller Iniesta, kan deltage i ’FCB Escola’s optagelsesprøve 9./10. maj, hvor hele fem toptrænere fra FC Barcelona rejser til Danmark for at spotte de største talenter blandt de unge danskere.

Men rundt omkring i krogene i det danske fodboldmiljø hviskes der om ’pirateri’, for ’FCB Escola’ bliver ikke tilmeldt de officielle danske fodboldturneringer, der for det nye Barca-akademi i Ballerup ville betyde, at holdene skulle spille med i turneringerne under SBU.

Gemmer den næste Messi sig i Danmark? FC Barcelona gør i hvert fald forsøget og åbner akademi i Ballerup. (Foto: AP) Spansk fodbold FC Barcelona åbner talentakademi... i Ballerup

Der bliver derimod tale om et lukket system, hvor de unge spillere træner to-tre gange om ugen, mens lørdagene bliver afsat til interne kampe og fodboldstævner.

Det er slet ikke noget problem, vurderer Xevi Marce, direktør for ’FCB Escola’, til Ekstra Bladet.

- Vi vil gerne samarbejde med DBU, siger han, men fastholder samtidig, at de nye Barca-hold i Danmark ikke skal deltage i de officielle DBU-turneringer.

Hvad er jeres ambition med at oprette et dansk talentakademi?

- At udvikle gode mennesker og gode spillere.

I investerer en masse penge i at udvikle gode mennesker og gode spillere, men har ikke andre mål med akademiet?

- Nej, det er vores mål.

(Foto: AP) Spansk fodbold Messi slipper med skrækken: Klar til landskampe

Så FC Barcelona synes, det er helt fint at poste en masse penge i at udvikle gode mennesker og gode spillere, der så som 16-årige skriver kontrakter med Real Madrid?

- Sådan kan man ikke stille det op, siger akademi-direktør Marce til Ekstra Bladet og lader forstå, at den snak er der ingen grund til at fortsætte.

DBU har netop, kort efter kl. 14 torsdag eftermiddag, udsendt en pressemeddelelse, hvor det understreges, at FC Barcelona skal have godkendelse af DBU for at få lov til at etablere et akademi i Danmark.

- DBU har fortsat ikke modtaget en officiel henvendelse fra FC Barcelona omkring ønsket om etablering af et akademi i Danmark, herunder konkrete informationer om hvad et sådant setup vil indeholde. Det er en forudsætning for etablering af et sådant akademi i Danmark, at det opnår godkendelse af DBU, lyder det i pressemeddelelsen fra det danske fodboldforbund.

43 kommentarer
Vis kommentarer