Dansk divisions-keeper: Mit mål var bedre end Hansens hælscoring

Fredericia-målmanden Jakob Køhler lavede i 2012 en utrolig overstidsscoring. En scoring han mener, der er bedre en Martin Hansens vilde hælmål i den hollandske liga

I 2012 klaskede målmanden Jakob Køhler en utrolig saksesparksbold i kassen i en 2. divisionskamp for Frem mod Birkerød. Et mål, han selv hævder er bedre end Martin Hansens hælscoring mod PSV Eindhoven. (Foto: Screenshot af Lasse Kellerups video)
I 2012 klaskede målmanden Jakob Køhler en utrolig saksesparksbold i kassen i en 2. divisionskamp for Frem mod Birkerød. Et mål, han selv hævder er bedre end Martin Hansens hælscoring mod PSV Eindhoven. (Foto: Screenshot af Lasse Kellerups video)

Ado Den Haags danske målmand Martin Jensen lavede tirsdag aften et uhørt flot mål, da han i det femte og sidste overtidsminut af premiereopgøret i den hollandske Æresdivision udlignede til 2-2 med hælen mod mestrene fra PSV Eindhoven.

En detalje man sjældent ser i fodboldens ellers farverige verden. Og da slet ikke af en målmand. Men de med hukommelse som en elefant vil sikkert huske, at en anden målmand engang lavede et måske lige så vanvittigt mål - også i overtiden - dog ikke med hælen.

Det skete den 9. september 2012 i i landets tredjebeste række, 2. division. Her førte Birkerød med 1-0 over Valby-klubben Frem, da udeholdets målmand Jakob Køhler gik med frem på hjørnespark i det andet og sidste minut af overtiden. Sparket blev for langt, men røg så ind over igen, hvorefter Køhler hoppede op i luften og saksesparkede bolden ind til 1-1. Ufatteligt.

Se Køhlers kongekasse lige her:

Onsdag eftermiddag ringede Ekstra Bladet til Køhler for at høre, hvilken scoring, han selv synes er bedst. Sit eget eller Hansens. Til det spørgsmål skulle den tidligere Frem-målmand ikke bruge lang tid på at finde et svar.

- Jeg vil sige, at jeg som målmand helst vil roses og huskes for at have lave et saksesparkmål. Jeg vil hellere stå noteret for et saksespark, fordi jeg synes, det ser bedre ud. Så jeg siger mit eget. Martin Hansens var dog også virkelig godt. Men det er to teknisk forskellige udførelser, som begge kræver en god teknik, siger Jakob Køhler til Ekstra Bladet.

Selv om Køhlers kærlighed er større til sin egen scoring, har han masser af ros til Martin Hansen oven på hans helt igennem herlige hælscoring tirsdag aften.

- Jeg var lige nødt til at se det en gang mere. Det var jo et fuldstændig vanvittigt mål, siger Køhler, der husker Hansen fra tiden i Nordsjælland, hvor han også viste evner med fødderne.

Se Martin Hansens ufattelige hælscoring her:

Her kan du se det vilde mål. (Video: AP/SNTV)

- Han har en rigtig god teknik med bolden for fødderne og er en spiller, der kan spille med. Så det er nok også derfor, han finder sådan et mål frem. Det han lavede er ikke noget, enhver keeper bare ville kunne gøre. Det er ikke rent held. Der var selvfølgelig lidt held med i det, men han opsøgte det også.

Køhlers eget mål for tre år siden var bestemt heller ikke rent held. Målmanden havde nemlig en særlig fordel i kraft af nogle elastiske evner med kroppen.

- Min fortid som springgymnast betød, at kunne hoppe højt, og at jeg vidste, hvor jeg befandt mig henne i luften. Derfor var det ikke tilfældigt, at jeg scorede.

Se fire fantastiske målmandsscoringer lige her:

Foruden særlige tillægsevner og råt talent kræver både Køhlers og Hansens scoring mange timers træning, mener Køhler.

- Folk kan tro det eller lade være, men jeg gør det altså stadig til træning en gang imellem, fordi jeg har øvet det en del, siger han od uddyber:

- Jeg har altid spillet meget indendørs fodbold, og det har også gjort, at jeg kan lide at score mål til træning, når muligheden byder sig.

I dag spiller Jakob Køhler for Fredericia i 1. division. Det har han gjort siden februar 2013.

15 kommentarer
Vis kommentarer