Annonce:
Annonce:

Dansk fodboldboss med kontroversielt udspil

Væk med resultater for ungdommen, siger talentudviklingschef Flemming Berg

Flemming Berg (i midten) flankeret af elitechef, Kim Hallberg (til højre) og trænerudviklingschef Peter Rudbæk. Foto: Janus Engel
Flemming Berg (i midten) flankeret af elitechef, Kim Hallberg (til højre) og trænerudviklingschef Peter Rudbæk. Foto: Janus Engel
Annonce:
Følg Fodbold

Er resultaterne ligegyldige i ungdomsfodbold op til 17 år?

Det mener i hvert fald DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg, der fremførte det kontroversielle synspunkt lørdag på Fodboldens Kongres, som DBU afholdt for første gang i Horsens. Her deltog flere end 500 gæster i de forskellige diskussioner.

Under en debat med blandt andre Flemming Pedersen, den kommende superligatræner i FC Nordsjælland, slog Flemming Berg fast, at han gerne ser, at resultaterne gøres betydningsløse i ungdomsfodbold helt op til U17-alderen.

Det er ikke ensbetydende med, at holdene ikke skal spille for at vinde kampene.

Annonce:

- Jeg er stærk modstander af, at der er op- og nedrykning i ungdomsfodbold. Det er helt forkert, at man fra U-10 og frem til U-17 kan rykke både op og ned. Der er noget helt forkert i, at et ungt talent på 13-14-15 år kan stilles til ansvar, hvis et hold rykker ned. Ungdomsfodbold skal ikke være resultatfodbold, pointerer Flemming Berg.

- Når vi, som det er i dag, har resultatfodbold for ungdomsspillere, kan det have den konsekvens, at en træner ofte tænker kortsigtet og konstant kun spiller med de bedste spillere. Det kan give udfordringer i forhold til udviklingen af spillere på længere sigt.

- Jeg ønsker ikke der spilles resultatfodbold, før de kommer op til U-18 og U-19, påpeger Flemming Berg.

DBU’s talentudviklingschef har fremført synspunkterne i UEFA-regi, hvor han fra blandt andet Tyskland har opbakning til tankerne om at droppe resultatfodbolden i ungdomsrækkerne.

- Vi fik opbakning fra en del lande til vores tanker, forklarer Flemming Berg.

Mens talentudviklingschefen vil fjerne resultatfodbolden, fortalte han samtidig om en undersøgelse Manchester City har lavet.

Annonce:

- Manchester City har lavet en undersøgelse, der viser, at 83 procent af de spillere fra de seneste ti års kvartfinaler i Champions League har spillet førsteholdsfodbold, når de er 17 år. Det viser alt om, at talenterne skal være endnu tidligere klar end for 10 og 15 år siden, forklarer han.

Kæmpe kaos i traditionsklub: Brøler koster dyrt

Afslører kikset kæmpe-handel: - Alt var på plads

Fodboldstjerne mistede far: Det skal være okay at sørge

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: