Dansk landsholdslegende er død

Den tidligere fodboldspiller Poul Pedersen, der var den første til at opnå 50 landskampe for Danmark, er død

Poul Pedersen var den første spiller til at nå 50 landskampe for Danmark. Her ses han i kamp mod Norge i 1961. Foto: Erik Petersen
Poul Pedersen var den første spiller til at nå 50 landskampe for Danmark. Her ses han i kamp mod Norge i 1961. Foto: Erik Petersen

Den tidligere danske landsholdsspiller i fodbold Poul Pedersen er død. Han blev 84 år. Det skriver Århus Stiftstidende.

For tre år siden blev Poul Pedersen optaget i Dansk Boldspil-Unions (DBU) Hall of Fame.

Ved den lejlighed var det barnebarnet Viktor Fischer, som i dag spiller i den engelske Premier League-klub Middlesbrough, som modtog hæderen på vegne af bedstefaren.

Poul Pedersen var den første fodboldspiller, der opnåede 50 landskampe for Danmark. Det skete, da han spillede sin afskedskamp mod Finland i 1964.

11 år tidligere havde han debuteret for Danmark i en kamp mod Sverige i 1953. Højdepunktet i tiden på landsholdet kom i 1960, da Poul Pedersen var en del af det legendariske danske mandskab, der vandt OL-sølv i Rom.

Op til legene i Italien havde Pedersen markeret sig stærkt på landsholdet, og over en treårig periode i tiden juni 1957 til oktober 1960 scorede han ikke færre end 17 mål i 33 kampe for nationalmandskabet.

På klubbasis var Pedersen i hele karrieren en del af Aarhus-klubben AIA, der over flere sæsoner i 50’erne var placeret i landets bedste række.

Det var ikke mindst takket være Pedersens virke, og han udviklede sig til et sandt koryfæ i klubben, hvor han opnåede 389 kampe på førsteholdet. Den sidste af disse blev spillet på Aarhus Stadion i 1965. På daværende tidspunkt var AIA dog rykket ud af 1. division.

På trods af sin status som landsholdsspiller og profil i landets bedste række, ønskede Pedersen ikke at skifte til lokalområdets største klub AGF, der ellers var en magtfaktor i dansk fodbold på daværende tidspunkt.

Han holdt fast ved sine rødder og blev hos AIA, der i 1974 fusionerede med Tranbjerg Idrætsforening og blev til AIA Tranbjerg. Denne klub figurerer i dag som samarbejdsklub med AGF.

Selv stoppede Pedersen ikke legen med bolden, selv om den professionelle karriere blev indstillet. Ifølge Århus Stifstidende blev den nu afdøde dansker ved med at holde sig aktiv på fodboldbanen indtil 2007.

Foruden karrieren som fodboldspiller har Pedersen også besat jobbet som direktør i den store århusianske entreprenørvirksomhed JME.

Plus Sådan gik det Sølvholdet

Ebbe Sand topper store navne som N'Doye, Zuma, Vilfort og Grønkjær og kåres som Superligaens største spiller. Foto: Polfoto/Jens Dresling Superligaen - 1. jan. 2017 - kl. 17:03 Superligaens 100 største: Han er bedst nogensinde

Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere