Dansk talent tæt på Gladbach-skifte

Kristian Pedersen har efterladt et meget positivt indtryk på træningslejren i Gladbach

Kristian Pedersen (t.h) er HB Køge spiller. Han har imponeret under træningslejren med Gladbach. Han kan stå foran en kontrakt med den tyske traditionsklub. (Foto: Lars Poulsen)
Kristian Pedersen (t.h) er HB Køge spiller. Han har imponeret under træningslejren med Gladbach. Han kan stå foran en kontrakt med den tyske traditionsklub. (Foto: Lars Poulsen)

HB Køge-talentet Kristian Pedersen er kommet væsentlig tættere på drømmen - en kontrakt med bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach.

Venstre backen har vist sig frem med et meget positivt indtryk og har imponeret på træningslejren i Belek i Tyrkiet. 

Det er meldingerne fra Ekstra Bladets tyske pressekilder, der følger Gladbach tæt på træningslejren.

Kristian Pedersen blev onsdag skiftet ind i de sidste minutter, da Gladbach spillede 2-2 mod Hertha Berlin i en træningskamp.

Han kom ind som venstre back og havde fem-seks boldberøringer, hvor han i alle tilfælde skilte sig fornuftigt af med bolden.

Derved står han med gode muligheder for at få tilbudt en kontrakt. På træningslejren har Kristian Pedersen primært trænet med klubbens U23-mandskab, der er sammen med Bundesligamandskabet på træningslejren.

Som Ekstra Bladet berettede i sidste uge har HB Køge og Gladbach allerede forhandlet en pris på plads i omegnen af fem mio. kr. for venstre backen, der kom til Køge fra Danmarksserieklubben Ringsted i sommeren 2014. Siden har den 21-årige back udviklet sig med stormskridt.

Der har således været interesse fra flere af Superligaklubberne, men ingen af dem har hidtil formået at imødekomme HB Køges økonomiske krav. Det er Gladbach tilsyneladende, fordi man som nævnt  har de økonomiske detaljer på plads.

Afsløring: Dansk komet på vej til tysk storklub

AC ligner førstevalg
Kristian Pedersen skal ikke forvente en stamplads hos Gladbach, hvis det ender med en kontrakt. Situationen er en helt anden for Andreas Christensen, der har etableret sig det halve år, han har været i klubben.

Han spillede i går mod Hertha Berlin, hvor han havde klubbens nyindkøb Martin Hinteregger, der er hentet i Salzburg, som den nye makker i det centrale forsvar.

Gladbach har øget konkurrencen om de to centrale pladser i forsvaret, hvor veteranen Martin Stranzl er på vej tilbage fra en skade.

Men med den afslutning Andreas Christensen leverede i efteråret står han stærkt før forårets kampe i jagten på en Champions League-plads.

Gladbach rejser hjem fra træningslejren i Belek på torsdag.