Dansk U15-kamp gik helt galt: Trusler og brækkede knogler

- Jeg har aldrig oplevet sådan en brutalitet før, siger fodboldtræner efter voldsomt dramatisk ungdomskamp i Viborg i weekenden

VED DU NOGET? TIP OS! 1224@eb.dk eller sms til 1224

’Bare gå efter anklerne.’

Sådan blev der sagt på banen under en U15-kamp i det midtjyske mellem Eastside Viborg og Helsted Fremad IF lørdag formiddag.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad tirsdag.

Og det skulle vise sig at være det mindste af de ting, der foregik i den dramatiske kamp.

Kampen, der skulle have været afviklet som en hvilken som helst anden ungdomskamp i dansk fodbold, udviklede sig barsk og fuldstændig ude af trit med ordensreglement, love og god skik.

Således kan avisen fortælle, at der blev uddelt et rødt kort, at der var trusler om vold både på- og udenfor banen samt et brækket kraveben og to brækkede håndled.

- Bare gå efter anklerne, gik de og sagde til vores spillere inde på banen. Man bliver jo helt målløs, når man hører sådan noget, fortæller John Madsen, der er far til Kasper Kallestrup Madsen, som kom på skadestuen med to brækkede håndled og et brækket kraveben, til avisen, hvor du kan læse meget mere om kampen.

Kaspers skader opstod efter en nærkamp, hvor han fik en ’rigtig voldsom tackling i ryggen og gik i jorden’, som John Madsen fortæller.

Ekstra Bladet har tirsdag været i kontakt med Midt- og Vestjyllands Politi, men de kunne ikke bekræfte, at de har fået en politianmeldelse.

Ifølge assisterende træner i Eastside Viborg, Lars Kjærsgaard, eskalerede det derfra. Han hjalp Kasper Kallestrup Madsen ind i ambulancen, da denne var ankommet og så efterfølgende, hvad han overfor Viborg Stifts Folkeblad beskriver som ’brutalitet’ og ’fjendskab’.

- Der blev råbt og skreget som et andet værtshusslagsmål, og en af deres trænere stod helt oppe i ansigtet af en forælder og truede med ordene ’Skal vi gå herom og få det ordnet eller hvad’ - altså en trussel, fortæller Lars Kjærsgaard.

- Jeg har aldrig oplevet sådan en brutalitet. Ja, nærmest sådan et fjendskab fra et modstanderhold, siger han.

Steen Haugaard Fransen er formand i Helsted Fremad IF. Han beklager kampens udvikling men kan ikke genkende alt, hvad der er fortalt fra kampen.

- Vores træner forsøgte at dysse det hele ned, men der var jo kaos, og så kan jeg også forstå på situationen, at det eskalerede bagefter. Men der skal altså to parter til at opildne det, som skete, siger han.

Eastside Viborg har nu indsendt anmeldelse til DBU, mens politianmeldelse er sket gennem privatpersoner og ikke som klub

Se også: - Jeg er den bedste målmand i Superligaen

Se også: To mål på syv måneder nok til 'Årets Hold': Se eksperternes udvalgte her

Se også: Dansk klubejer hudløst ærlig: Det er en lortesag

Se også: Overtidsfadæse! Nu er David Nielsen under skærpet tilsyn

115 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere