DBU: Derfor kan vi bremse Barcas danske ’pirat’-klub

FC Barcelona har endnu ikke spurgt DBU om lov til at åbne et talentakademi i Ballerup – det danske fodboldforbund er klar til at bremse catalonierne via UEFA, hvis ikke det sker

Barcelona håber at finde de næste stjerner i Danmark (Foto: AP)
Barcelona håber at finde de næste stjerner i Danmark (Foto: AP)

Om blot halvanden måned er der åbne optagelsesprøver til FC Barcelonas danske talentakademi, der skal ligge i Ballerup, men endnu har den catalanske storklub ikke fået grønt lys af DBU til at åbne akademiet på dansk grund.

Og mangler catalonierne fortsat DBU’s tilladelse, når optagelsesprøverne begynder, er det danske fodboldforbund klar til at klage til UEFA for at få bremset akademiets aktiviteter i Danmark. Det fortæller breddechef i DBU, Steen Jørgensen til Ekstra Bladet.

- Vi har gennem FC Barcelonas danske agentur meddelt dem, at vi gerne vil høre mere til hele setup'et omkring oprettelsen af et fodboldakademi i Ballerup.

- Det er helt nyt land for os, så vi skal have kigget på, hvilke konsekvenser oprettelsen af denne slags akademier kan få for henholdsvis bredde- og eliteklubberne i Danmark.

- På vegne af breddeklubberne er det vigtigt at sikre sig, at de fortsat vil kunne modtage kompensationspenge for udvikling af fodboldspillere, mens det for eliteklubbernes vedkommende handler om, at de ikke om ti år kan stå og kigge tilbage på, at Barcelona og andre klubber for den sags skyld har støvsuget det danske marked for alle de største talenter, siger Steen Jørgensen.

(Arkivfoto: AP) Dansk fodbold Bombe under DBU: Barca opretter dansk ’pirat’-klub

I en pressemeddelelse udsendt af DBU torsdag eftermiddag slår det danske fodboldforbund fast, at ’det er en forudsætning for etablering af et sådant akademi i Danmark, at det opnår godkendelse af DBU’.

Det lyder måske underligt i enkeltes ører, at DBU på den måde må bestemme, hvem der må tage et par fodboldstøvler på og sparke til en bold på en dansk græsplæne, men ikke desto mindre har DBU fat i den lange ende.

FC Barcelona er nemlig medlem af det spanske fodboldforbund, der er medlem af UEFA, der igen er medlem af FIFA. Derfor skal FC Barcelona leve op til reglerne i Danmark, hvor DBU kort sagt har en målsætning om at udvikle talenterne i trygge rammer frem for at drive rovdrift på børn helt ned til seksårsalderen.

- Ud fra det, vi har kunnet læse os til, ligger procedurerne på Barcelonas fodboldakademi langt fra de ønsker, vi har, hvad blandt andet angår deres rekruttering, hvor de vil have børn helt ned til seksårsalderen, og disse børn skal så vurderes på bl.a. deres tekniske og taktiske færdigheder samt på deres modenhed.

Neymar bliver aldrig større end Pelé, mener Pelé selv (Foto: AP) Landsholdsfodbold Kække Pelé: Neymar overtager aldrig fra mig

- Det, mener vi, er forkert at gøre med seksårige børn. Vi vil gerne skabe et trygt og sundt udviklingsmilø for børnene.

Hvad skal der til for, at DBU giver FC Barcelona lov til at åbne deres fodboldakademi i Ballerup?

- De må jo forklare os om deres planer for akademiet i Ballerup, så vil vi kigge på, om de kan få tilladelsen.

De starter deres auditions om halvanden måned - hvordan vil I forholde jer til, hvis de eventuelt afholder auditions, inden de er blevet godkendt af DBU?

- Det vil i givet fald medføre en henvendelse fra vores side til UEFA, men nu er vi foreløbigt spændte på, hvad indholdet i den ventede henvendelse fra Barcelona indeholder, siger Steen Jørgensen.

41 kommentarer
Vis kommentarer