DBU forarger med fræk pokal-optakt: 'Det er er dumt og plat'

- Det er dumt og plat af DBU, mener kommunikationsrådgiver Henrik Byager om den mail unionen har sendt ud, hvor de lover komikeren Anders Fjeldsted i aften vil komme med platte tankestrømme i forbindelse med pokalkampen mellem Tarm og Lem

Jakob Høyer kan ikke forstå kritikken af omtalen af DBU-pokalkampen mellem Tarm og Lem. (Foto: Philip Davali)
Jakob Høyer kan ikke forstå kritikken af omtalen af DBU-pokalkampen mellem Tarm og Lem. (Foto: Philip Davali)

I forsøget på at være sjove og humoristiske rammer DBU helt forbi skiven med den mail som flere hundrede har modtaget de seneste dage.

Det mener i hvert fald Spillerforeningens direktør, Mads Øland, og kommunikationsrådgiver Henrik Byager.

DBU har udsendt en mail til samarbejdspartnere og forældre til børn, som har deltaget på DBU´s fodboldskoler.

I mailen opfordres de til at streame aftenens pokalkamp mellem Tarm og Lem, hvor komikeren Anders Fjeldsted er medkommentator.

Og som det hedder i mailen: Anders Fjeldsted sidder klar med masser af oplagte og platte tankestrømme.

Mailen DBU har sendt ud kommer på et tidspunkt, hvor unionen i fællesskab med Spillerforeningen kører en stor homofobi-kampagne.

Lidt for kækt
- Jeg synes, det taler for sig selv. Et misforstået forsøg på at være kække og folkelige i min optik, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland om den mail DBU har udsendt.

Mads Øland uddyber:

- Jeg synes, man appellerer til laveste fællesnævner her. Det vidner hele retorikken om i den mail, DBU har sendt ud. Uden at der skal gå overdrevent politisk korrekthed i det, så synes jeg sådan set, man slører det fokus, vi har på seksualitet i dansk fodbold i øjeblikket, uddyber Mads Øland, der onsdag skal deltage i en stor homofobi høring i Folketinget, hvor også DBU’s formand, Jesper Møller, er blandt deltagerne.

Henrik Byager, der er kommunikationskonsulent, har også svært ved at se fornuften i de formuleringer, som DBU har valgt i mailen.

- Det er dumt og plat, siger han og uddyber:

- Fodboldkulturen svømmer over med platte mande-vittigheder. Men her i dette tilfælde hylder man det. Det virker plat, mener Henrik Byager.

Kampen mellem Tarm fra serie 4 og Lem fra serie 3 har ifølge Anders Fjeldsted fået  #kampunderbæltestedet som det officielle hashtag. Videre i mailen til de mange hundrede modtager står der: ”Så sæt dig godt til rette, find lidt lækkert frem fra skabet og nyd ægte pokalfodbold, når Tarm fra Serie 4 byder Lem fra Serie 3 indenfor i kampen om videre avancement.”

Mads Øland, direktør i Spillerforeningen, synes DBU appellerer til laveste fællesnævner og har været lige kække nok i forbindelse med den mail, unionen har sendt ud til flere hundrede mennesker i forbindelse med pokalkampen mellem Tarm og Lem. Foto: Anders Brohus.
Mads Øland, direktør i Spillerforeningen, synes DBU appellerer til laveste fællesnævner og har været lige kække nok i forbindelse med den mail, unionen har sendt ud til flere hundrede mennesker i forbindelse med pokalkampen mellem Tarm og Lem. Foto: Anders Brohus.
 

Stopper diskriminerende ytringer
DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer har svært ved at se de store problemer i den mail, som unionen har rundsendt om pokalkampen mellem Tarm og Lem.

- Vi har været i dialog med de to klubber, og de er indforstået med de initiativer vi har taget i forbindelse med kampen.

- Vi synes det er en sjov måde at skabe opmærksomhed og liv ude i landet i forhold til pokalturneringen, pointerer Jakob Høyer og uddyber:

- Selvfølgelig skal der ikke være diskriminerende ytringer. Hvis det sker i forbindelse med denne kamp på sociale medier, griber vi naturligvis ind, siger DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer.

- Det er i grunden meget interessant, hvor meget energi Spillerforeningen bruger på at kritisere DBU. Spørgsmålet er om det i grunden gavner dansk fodbold på nogen måder, spørger Jakob Høyer.

DBU Pokalen byder på et interessant opgør meget snart. Et lummert, kan man sige. Foto: Jens Dresling. DBU Pokalen Tarm tager imod Lem: Nettet går amok over lummer kamp

FIFA's Infantino smiler glad, mens Putin hilser så Vitaly Mutko, som netop er blevet forfremmet fra sportsminister til vicepremierminister. Foto: Jan Jensen Fælder dom over Putin og FIFA: Sådan smadrer de VM!