DBU om Barca-skole: Vi har det sidste ord

Næstformand i DBU Bent Clausen understreger, at unionens beslutning om at forbyde FC Barcelonas talentskole ikke kan omstødes

DBU vil ikke give lov til, at FC Barcelona opretter et talentakademi i Ballerup. Der var ellers stor glæde blandt Allan Simonsen (t.v.), FCBescolas direktør (i midten) og Ballerups borgmester Jesper Würtzen (t.h.) tilbage i marts, da planerne blev præsenteret på et pressemøde. (Foto: Philip Davali).
DBU vil ikke give lov til, at FC Barcelona opretter et talentakademi i Ballerup. Der var ellers stor glæde blandt Allan Simonsen (t.v.), FCBescolas direktør (i midten) og Ballerups borgmester Jesper Würtzen (t.h.) tilbage i marts, da planerne blev præsenteret på et pressemøde. (Foto: Philip Davali).

Der var kæmpe spil på læben i Ballerup i slutningen af marts måned, da kommunens borgmester annoncerede, at selveste FC Barcelona ville oprette et talentakademi i netop Storkøbehavn.

Men smilet stivnede i den grad her til morgen, da Dansk Boldspil Union meddelte, at bestyrelsen havde besluttet at forbyde en af verdens største klubber at etablere et talentakademi i Ballerup.

DBU kunne ikke stå inde for, at børn ned til seks-års alderen skulle til auditions for at blive optaget - og derudover var det vigtigt for unionen at beskytte de danske klubbers talentudvikling.

Se også: DBU forbyder dansk Barça-akademi

Meningerne har været delte blandt danske fodboldfans, siden nyheden kom ud i morges. Men hvis nogen håber på, at DBU's beslutning kan blive underkendt, bliver de slemt skuffede.

- Før vi tog beslutningen, forhørte vi os hos FIFA og UEFA. Og reglen er, at det nationale forbund skal godkende et udenlandsk akademi, før det kan blive til noget. Så vi har ikke noget at bekymre os om rent juridisk - det har vi tjek på, siger næstformand i DBU og formand for DBU's breddeudvalg, Bent Clausen til Ekstra Bladet.

Næstformanden understreger, at DBU har forhørt sig godt og grundigt rundt internt i organisationen, før de tog beslutningen om at forbyde FC Barcelonas projekt i Ballerup.

- Børnenes trivsel og klubbernes talentudvikling er to meget vigtige ting for os. Og alle - både på elite og bredde-niveau - var enige i denne beslutning. Det var en entydig melding fra alle grupper og udvalg, der har med talent og udvikling at gøre, siger han.

Se også: DBU: Derfor kan vi bremse Barcas danske ’pirat’-klub

Selvom man aldrig skal sige aldrig, tvivler næstformanden dog på, at beslutningen bliver ændret.

- Man ved aldrig, hvad der kan ske. Det kunne jo ske, at nogle udvalg eller grupper i vores union ændrer mening - eller FIFA og UEFA pludselig laver andre regler. Men det, jeg kan forholde mig til, er reglerne som de er nu, og i forhold til dem, ændrer vi ikke mening.

- Svaret vil være det samme til andre udenlandske klubber, hvis de har planer om at oprette et akademi. Det er vi ikke interesseret i, siger Bent Clausen.

Castingen til Ballerup-akademiet skulle være foregået i næstkommende weekend, 9. og 10. maj.

37 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere