DBU varsler ændringer: Ingen hellige køer

Strukturen i dansk fodbold skal reformeres. Der er ingen hellige køer, siger formanden for den nye kommission

DBU's formand, Jesper Møller, ser frem til den kommissions arbejde, som komme ændringsforslag til, hvordan strukturen i dansk fodbold skal ændres. (Foto: Lars Poulsen)
DBU's formand, Jesper Møller, ser frem til den kommissions arbejde, som komme ændringsforslag til, hvordan strukturen i dansk fodbold skal ændres. (Foto: Lars Poulsen)

Den politiske struktur i dansk fodbold skal til eftersyn. Det er besluttet i bestyrelsen i Dansk Boldspil-Union (DBU), der har sat gang i et reformarbejde af den politiske struktur.

Der er nedsat en kommission, der i løbet af halvandet år skal analysere strukturen i dansk fodbold og komme med oplæg til ændringer.

Formand for kommissionen bliver Benny Olsen, der sidder i bestyrelsen i DBU.

Se også: FCM vil forlænge med Morten 'Duncan' Rasmussen

Benny Olsen lægger vægt på, at kommissionen får eksterne repræsentanter, som kan være med til at skabe en mere moderne struktur i dansk fodbold.

- Det er vigtigt, at der i vores arbejde ikke er nogle hellige køer. Vi ser på alt og vil hele tiden vurdere, hvad der er bedst for dansk fodbolds udvikling.

- Vi vil have fokus på fællesskab, åbenhed og dialog som centrale værdier i dansk fodbold. Det handler om at få en moderne, effektiv struktur, siger Benny Olsen til unionens hjemmeside.

DBU-formand, Jesper Møller, ser frem til at følge kommissionens arbejde.

- Vi skal altid være klar til at se på strukturen i DBU og på, hvordan vi kan blive den bedste mulige organisation, så vi kan skabe det bedst mulige samarbejde med landets fodboldklubber og det øvrige samfund.

Se også: Midtjysk had før derby: Graffiti skæmmer stadion i Viborg

- Når det kommer til good governance, ønsker vi i DBU at gå forrest og vise vejen, siger Jesper Møller.

Den nye kommission skal blandt andet se på sammensætningen af DBU's bestyrelse og forretningsudvalg samt øvrige faggrupper og udvalg.

Derudover skal kommissionen også se på 70-års-reglen og på eventuelle tidsbegrænsede perioder for tillidsposter i fodboldens verden.

Kommissionen skal ifølge tidsplanen komme med et oplæg i foråret 2017. Den samlede sammensætning af kommissionen vil blive præsenteret senere på året.

2 kommentarer
Vis kommentarer