1. divisionshold drillede Brøndby i pokalen

1. divisionsklubben Skive truede Brøndby i anden halvleg, men favoritterne endte med at køre en sikker 3-0-sejr hjem takket være to sene træffere

Brøndby var presset i lange perioder af anden halvleg, men endte alligevel med at køre en sikker 3-0-sejr hjem. (Foto: Claus Bonnerup)
Brøndby var presset i lange perioder af anden halvleg, men endte alligevel med at køre en sikker 3-0-sejr hjem. (Foto: Claus Bonnerup)

SKIVE (Ekstra Bladet): Det gik, som fodboldpræsten prædiker, da Brøndby onsdag aften sendte Skive IK ud af DBU Pokalen med en 3-0 sejr i Jylland.

Dermed er Brøndby klar til semifinalen, men som resultatet måske ikke helt antyder, var det ikke uden besvær, Brøndby i stærkeste optilling bekæmpede Skive.

Forskellen burde være krystalklar på fodboldholdene fra Skive og Brøndby. Skibonitterne har overvintret på næstsidstepladsen i 1. division, mens Brøndby er med i sub-toppen af superligaen og naturligvis har et helt andet setup end jyderne.

Den forskel var dog ikke til at få øje på i kampens indledningen. Bevares, bolden var klart mest på Brøndby-fødder, men overtaget i boldbesiddelse blev ikke forvaltet på nogen prangende måde af Thomas Franks tropper.

Skive-træner Joakim Mattsson havde linet sit mandskab op i en kompakt 4-1-4-1-formation, og fokus var klart at holde Brøndby så langt væk fra midten af straffesparksfeltet som muligt. Det lykkedes Skive fint, da Brøndby-opspillet foregik for langsomt til at rykke Skives kæder fra hinanden.

AGF stråler i målfest: Her slutter 20 års pokalmareridt

Alt imens lurede hjemmeholdet konstant på en kontra-chance, og netop en jysk kontra gav kampens første reelle mulighed, da Skives enlige angriber, Mikael Uhre, klemte sig igennem i højre side. Jesper Juelsgård, der vikarierede for Daniel Agger i centerforsvaret, kom dog glidende i tide, og det afrettede skud sneg sig snert forbi Frederik Rønnows mål.

Det langsommelige Brøndby-spil op gennem midten af banen gjorde, at særligt Christian ‘Greko’ Jakobsen måtte stå for mange af holdets gennembrud i venstre side. Mens højre back Johan Larsson ligeledes gled med frem til mange indlæg.

Pasningerne fejlede ikke noget, men bortset fra en enkelt nærgående Teemu Pukki-afslutning, blev det ikke rigtig farligt for favoritterne.

Brøndbys overtag blev dog mere og mere markant, som halvlegen skred frem, og i en periode fra det 20. minut og ti minutter frem, blev det til flere gode muligheder for BIF. Blandt andet havde Johan Larsson et hjørnespark på trekantssammenføjningen, og ‘Greko’  kom frem til en fin afslutning fra distancen.

Brøndby slipper med skrækken

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Men bedst som man sad og nærmest kunne se en Brøndby-scoring for sig, affyrrede Skive endnu en kontra-raket, da Jesper Henriksen drev bolden frem i en farlig fart i venstre side.

Mikkel Cramer dukkede op i overlappet og fjernenede fokus, så Henriksen kunne krølle kuglen op i hjørnet. Rønnow slap med skrækken, da overliggeren tog fra for den passerede keeper.

Brøndby fortsatte sit spilovertag fra anden halvlegs begyndelse, men til forskel fra de første 45 minutter, skulle gæsterne ikke bruge mange sekunder på at forvalte overtaget til en scoring.

Et indlæg fra den yderst angrebsivrige Johan Larsson blev kun bokset halvt væk af Skives målmand, Daniel Krog, og en ellers anonym Magnus Eriksson kunne sparke den fladt og resolut ind efter 48 minutter. Og så kunne kampen vel næsten kun gå i en retning - Brøndbys.

Men den antagelse gjorde skibonitterne til skamme. Et decideret pres kan man ikke kalde det, men Joakim Mattssons mandskab mønstrede alligevel et par fine muligheder for at få udlignet mod gæsterne.

DBU bekræfter: 'Turbo' skifter til Brøndby

Først trykkede Mikkel Frankoch af efter et håbløst udkast af Rønnow, men bolden gik lige over mål, og med små 20 minutter tilbage af kampen mistede Johan Larsson bolden til den værst tænkelig mand på banen.

Indskiftede Musefiu Ashiru sprintede fra alt og alle fra banens midterlinje, men Frederik Rønnow leverede en klasseaktion som undskyldning for sit dårlige udkast tidligere.

Skive missede dog sit moment, og gassen gik til sidst af SIK-ballonen. Første søm i Skives pokal-ligkiste blev banket ind af indskiftede Johan Elmander, der fra stående sparkede bolden op i hjørnet fra kanten af feltet.

Til slut fik tilbagevendte Thomas Kahlenberg gjort det til facit, 0-3, ligeledes med et hårdt skud fra distancen.

Dermed fes festen ud i Skive, mens Brøndby kan forberede sig på både at skulle kæmpe om medaljer i superligaen og en pokaltitel i foråret.

Agger: Derfor forlod jeg banen

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)