20 år med fiasko kan knuse AGF-drømmen

De Hvide er snublende tæt på den første pokalfinale siden 1996

Der var ikke meget fiasko over AGF-spillerne, da de onsdag aften slog AaB 2-0 i Aalborg. (Foto: René Schütze)
Der var ikke meget fiasko over AGF-spillerne, da de onsdag aften slog AaB 2-0 i Aalborg. (Foto: René Schütze)

AALBORG (Ekstra Bladet): AGF-tilhængerne kan godt begynde at forberede sig på en helt ny oplevelse... at køre i tog over Storebælt, når de skal spille pokalfinale.

Storebæltsbroen var endnu ikke færdigkonstrueret, sidst aarhusianerne spillede pokalfinale tilbage i 1996. Først året efter - i 1997 - åbnede togdriften over Storebælt.

Dengang luftede ungkarlen Kronprins Frederik faktisk også offentligt sympati for AGF... han er nu far til fire.

AGF-spillerne kan lige så godt vænne sig til det. Den kommende uge kommer til at kaste en kæmpe slagskygge ind over de slumrende fodboldkæmpe fra Smilets By.

Lukas Spalvis og AaB var overraskende tamme mod AGF, der nu har det ene ben i pokalfinalen. (Foto: René Schütze) DBU Pokalen Suveræne AGF tæt på pokalfinale

Efter 20 års venten er Parken så tæt på, at gæsterne kunne tilgives, hvis de var bare en anelse euforiske. Men begejstringen blev holdt i stramme tøjler.

- Vi har jo ikke opnået noget... endnu, konstaterede kaptajn Steffen Rasmussen, mens Elmar Bjarnason også holdt optimismen i skak.

- Det er et fantastisk udgangspunkt, men vi har stadig en kamp mere mod det hold, som i mineøjne har det højeste topniveau i Danmark.

- Men lykkes det at komme i finalen, så vil det betyde sindssygt meget. Når folk spørger mig, hvorfor jeg skiftede til AGF, så blev beviset leveret i dag. 1000 fans i vores afsnit. De står der bare og de fortjener så meget at komme til at opleve en finale, sagde Bjarnason.

- Følelsen af at vinde noget betyder så ekstremt meget. Der er jo en grund til at store hold kan vinde tætte kampe til sidst. Succes avler succes. Og det arbejde som er sat i gang i klubben begynder at give pote, sagde Elmar Bjarnason der følte at weekendens kamp mod Sønderjyske havde en stor andel i det flotte resultat i Aalborg.

- Vi så hele anden halvleg af den kamp på dvd, og vi kunne se at vi nærmest stressede os selv. Vi er så vant til følelsen af at miste noget, at vi nærmest søgte det. Og det har kendetegnet os, at vi ofte har været bedst, når vi var bagud. Det var godt at vi fik det set så tydeligt, mente Elmar Bjarnason.

Danny Olsen har lært meget af de to pokalfinaler, han har spillet. Nu drømmer han om en tredje. (Foto: Tycho Gregers) AGF Danny Olsen vil efterligne FCM med AGF

Cheftræner Glen Riddersholm havde inden kampen i Aalborg kaldt det et mirakel, hvis AGF nåede finalen. Efter slutfløjtet nedgraderede han retorikken og erkendte at det udtryk havde været en kende for farverigt.

- Men vi skal toppræstere... måske overpræstere over fire halvlege for at gøre det muligt, sagde Riddersholm.

- Jeg sagde allerede efter kampen til spillerne, at nu kommer der en masse ståhej, sniksnak og følelser ind i det her. Vi er ydmyge nok til at vide, at vi ikke skal lade os distrahere. Det betyder intet for mig, og lige nu handler det om at spillerne også forstår, at de ikke har opnået noget som helst... endnu, sagde Glen Riddersholm med et ordvalg, der matchede anføreren.

- Vi skal gå ud i næste kamp i Aarhus og spille med samme mod og initiativ... Men nu har vi noget at beskytte, sagde han og slog fast, at en finaleplads ville være et kæmpeboost for det projekt som han har sat i søen i AGF.

- Det kan komme til at løfte det her projekt vi er i gang med i AGF... men vi tager ikke glæderne på forskud. I weekenden er der kamp mod Randers - og så er der en semifinale i Aarhus, sagde han

13 kommentarer
Vis kommentarer