AaB smed Vendsyssel ud af pokalen

I onsdagens anden pokalkamp måtte Vendsyssel hjemme se sig besejret af AaB 2-0

AaB-spillerne kunne juble over avancementet i pokalturneringen. (Arkivfoto: René Schütze)
AaB-spillerne kunne juble over avancementet i pokalturneringen. (Arkivfoto: René Schütze)

Tidligere på aftenen havde OB, ganske som ventet, men alligevel halvsløjt, besejret TPI fra Danmarksserien i en kamp, hvor hjemmeholdet var store favoritter. Favoritter var også AaB, der i den sene kamp mødte Vendsyssel.

Og det var tydeligt fra starten. Allerede fra kampens start var Superliga-holdet på færten af noget farligt, og efter fire minutter gav det gevinst. Thomas Enevoldsen headede bolden i nettet til 1-0 - allerede her lignede det en lang aften for Vendsyssel.

AaB var i store dele af kampen i fuldstændig kontrol. Efter 33 minutter var Nicolaj Thomsen tæt på at gøre det til 2-0, da han pludseligt fandt sig selv helt fri i feltet. Vendsyssels Jesper Christiansen snuppede dog forsøget fra Thomsen.

TV: Topscorer afværger OB's pokalflop

Kort før pausen var AaB igen tæt på, da Nicklas Helenius kom til en sidste chance. Han helflugtede dog bolden kort forbi mål.

I anden halvleg fortsatte historien, men denne gang skulle vi 11 minutter hen, før at scoringen faldt. Nicolaj Thomsen sparkede en skidt hjørnesparksclearing i kassen til 2-0.

Gæsterne fra Superligaen havde helt styr på kampen, og efter 60 minutter var Thomsen igen farlig, men hans listige forsøg røg tæt forbi mål.

AGF henter kæmpesejr i pokalturneringen

Den største chance i anden halvleg tilfaldt igen Nicklas Helenius. Den tidligere Aston Villa-angriber modtog en skarp bold fra Henrik Dalsgaard, men angriberen ude af stand til at lægge bolden ind bag den tidligere landsholdskeeper.

Det kunne sagtens være blevet til en større sejr, men AaB holdt sig på 2-0 og sikrede sig dermed avancement i pokalturneringen.