Årets pokal-fighter trods nederlag: - Jeg er pisse stolt

Forsvarsspiller og anfører hos Silkeborg IF, Simon Jakobsen, var en tydeligt skuffet mand efter kampen, men titlen som årets pokal-fighter var et stor plaster på såret

Silkeborgs Simon Jakobsen vandt pokalen for årets Pokal-fighter, der udgives af de danske sportsjournalister. Foto: Tariq Mikkel Khan
Silkeborgs Simon Jakobsen vandt pokalen for årets Pokal-fighter, der udgives af de danske sportsjournalister. Foto: Tariq Mikkel Khan

Silkeborg-anfører, Simon Jakobsen, var en tydeligt skuffet mand efter nederlaget mod Brøndby i pokalfinalen, men han kunne alligevel godt pege på ting, som Silkeborg-mandskabet gjorde rigtigt i kampen. 

- Da vi lige kom over deres allerførste vanvittige pres i første kvarter, så synes jeg vi får en forholdsvis lige første halveg. I anden halveg sidder vi også på en stor del af det, så jeg synes vi har stor ære af denne her kamp, siger han.

Trods nederlaget, var finalen en stor oplevelse for forsvarsspilleren, som efter kampen forklarede, at Silkeborg-spillerne havde glædet sig meget til opgøret i Parken.

- Det er selvfølgelig sjovest at stå med trofæet til sidst, men det er stadigvæk en kæmpe oplevelse. Det var med afstand den fedeste kulisse, jeg har prøvet at spille i. Der var over 30.000 tilskuere, og det er en fordobling i forhold til, hvad jeg har prøvet at spille for før. Det alene var super fedt at prøve, siger han.

Jakobsen fik halvdelen af stemmerne
Et lille plaster på såret fik Simon Jakobsen alligevel med fra kampen, da han efter kampen blev udnævnt til årets pokalfighter - en pris der gives af de danske sportsjournalister.

Hele 12 ud af de 24 fremmødte sportsjournalister havde stemt på Silkeborg-anføreren som årets pokalfighter.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var pisse stolt af at tage den med hjem. Jeg ville selvfølgelig hellere have taget den store med hjem til holdet, men jeg er rigtig glad for at få den anerkendelse, siger Jakobsen, der bliver bakket op af cheftræner Peter Sørensen.

- Det, synes jeg, er fortjent. Han spiller en god kamp, har en fantastisk vindermentalitet og et overskud i kampene og i dagligdagen, der trækker andre med, sagde en meget hæs Peter Sørensen.

'Utrolig vigtig kamp på søndag'
Silkeborg-spillerne har ikke lang tid til at komme sig over nederlaget i Parken, inden de skal spille igen. På søndag skal de nemlig møde Lyngby, men denne gang i noget mere ydmyge omgivelser.

- Det bliver en mental opgave at få lagt denne her oplevelse bag sig. Vi har lige et par dage til at samle kræfter, og så har vi en utrolig vigtig kamp på søndag, siger Simon Jakobsen.

Brøndby Zorniger jubler efter triumf, men advarer: Pas på FCK
DBU Pokalen To Brøndby-stjerner overstråler alle i Parken

5 kommentarer
Vis kommentarer