Afbrød kamp: Så blev fan dommer

Linjedommer blev skadet i pokalkampen mellem de to Amager-hold Fremad Amager og B 1908. En fan trådte dog hurtigt til, og så kunne kampen fortsætte

Bare 17-årige Jonas Løvendahl Michelsen (til venstre) blev aftenens helt, da han gik fra at være fan til dommer, og kampen dermed kunne spilles færdig. Foto: B 1908
Bare 17-årige Jonas Løvendahl Michelsen (til venstre) blev aftenens helt, da han gik fra at være fan til dommer, og kampen dermed kunne spilles færdig. Foto: B 1908
Følg Fodbold

- Er der en dommer tilstede på tribunen, der kan agere linjedommer i resten af kampen?

Sådan lød det over højttalerne på Sundby Idrætspark i tirsdagens pokalbrag mellem 1. divisionsholdet Fremad Amager og B 1908 fra Danmarksserien, da den ene linjedommer måtte trække sig med en skade.

Straks meldte en fan af B 1908 sig.

Blot 17-årige Jonas Løvendahl Michelsen, der er dommeruddannet, var klar til at trække i dommertøjet. Han hoppede ned fra tribunen og løb i omklædningen med hoveddommer Benjamin Willaume-Jantzen samt linjedommer Søren Lehrmann.

Ti minutter senere kom den hasteindkaldte vikar ud i pink dommersæt og et linjeflag i hånden, så kampen dermed kunne spilles til ende.

- Jeg sad sammen med mine venner, og så sagde vi for sjov, om jeg skulle tage den. Først havde jeg ikke lyst, men hvis jeg ikke kom ind, så ville kampen blive aflyst.

- Det var både for klubben og for min egen skyld. For at få en oplevelse. Det rørte mig rigtig meget, at fansene råbte på mig. Det blev jeg meget glad for, siger Jonas Løvendahl Michelsen til Ekstra Bladet.

Normalt gør han sig kun som hoveddommer. Det var derfor første gang, at han fik tjansen på sidelinjen.

- Jeg har set Amager-derbyet, siden jeg var lille. Det gjorde det ekstraordinært. Det var surrealistisk, og det var en barnedrøm, jeg altid har haft, at komme ind og dømme de rigtig store.

Der var jubel på Sundby Idrætspark, da den nye linjedommer kom ind på banen. Arkivfoto: Stine Tidsvilde
Der var jubel på Sundby Idrætspark, da den nye linjedommer kom ind på banen. Arkivfoto: Stine Tidsvilde

Fanen, der pludselig skulle på banen som dommer, høster også ros hos modstanderne.

- Jonas tog en for holdet og præsterede glimrende, skriver Fremad Amager på det sociale medie Twitter.

Udskiftningen på den ene linje skete kort inde i anden halvleg. På daværende tidspunkt førte Fremad Amager 2-0. De vandt 3-1. Den 18-årige Fremad-spiller Olakunle Olusegun scorede hattrick i sin debut og sendte klubben videre i pokalturneringen.

I dette eksklusive interview fortæller Brøndbys Carsten V. Jensen om lønningerne til Brøndby-spillerne - læs det her (+)

Dem skal du hente til onsdagens Tour-etape:
I udskiftningspanik? Eksperten guider dig til 5. etape

Træt af spillerne: Stop det så!

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+