Teenage-power sender FCK videre

Danny Amankwaa åbnede sin målkonto, da FCK gjorde kort pokal-proces med SønderjyskE

Danny Amankwaa åbnede sin målkonto mod SønderjyskE. (Foto: Anders Brohus)
Danny Amankwaa åbnede sin målkonto mod SønderjyskE. (Foto: Anders Brohus)

HADERSLEV (ekstrabladet.dk): Pokalen kan atter ende i trofæskabet hos FC København. Løverne spillede sig her til aften ukompliceret videre til et muligt møde med Brøndby, da Ariél Jacobs' tropper på et dyngvådt Haderslev Fodboldstadion komfortabelt vandt 3-0.

En sejr, der dog bestemt var på vippen indtil pausen. Sønderjyske havde kampens bedste muligheder i første halvleg, hvor østrigske Florian Hart med et drøn fra 25 meter ramte stolpen, og siden måtte Michael Jakobsen heroisk blokere en afslutning inde i feltet, da Conor O'Brien havde åbent skud omkring den halve time.

Men ethvert sønderjysk håb om at kopiere 5-0 ydmygelsen fra 29. oktober 2009 blev i prakisis udslettet, da to af FCK's teenagere indtog scenen. 19-årige Christoffer Remmer svingende kuglen ind fra kanten på ægte Lars Jacobsen-manér, og tæt under mål fik 18-årige Danny Amankwaa kontrol over bolden og bankede den iskoldt ind via overliggeren til 1-0.

Sønderjyske havde indtil det tidspunkt været godt med. Især unge Anders Oggesen havde vist flot blik for sine holdkammerater. Til gengæld lignede hans makker på den centrale midtbane, Adigun Salami, kun en skygge af sig selv.

Se også: FCK og Brøndby gør fælles front

1-0 scoringen gav imidlertid løverne fuld kontrol over kampen - og risikoen for en tilfældig udligning blev elimineret bare fem minutter efter pausen, da FCK i Barcelona-stil kombinerede sig igennem med førstegangsafleveringer til åben afslutning til Amankwaa. Teenageren valgte uselvisk at lægge bolden videre til en fremstormende César Santin, der let kunne skubbe 2-0 over stregen.

I slutfasen kunne Andreas Cornelius øge til 3-0 samtidig med at Mustafa Abdellaoue fik comeback efter to måneders skadespause.

FCK-træner Ariël Jacobs havde valgt at skifte seks spillere i forhold til det mandskab, der startede mandagskampen i Horsens.

Endnu mere dramatisk var rotationen hos hjemmeholdet. Blot fire spillere - tre af dem i forsvaret - fik genvalg i forhold til Esbjerg-kampen. Det gav eksempelvis første start til den bare 19-årige venstreforsvarer Morten Hansen.

Se også: Viasat: TV i omklædningsrummet nødvendigt

Ikke just træk der stiller pokalturneringen i et godt lys. Havde det ikke været for de rullende tv-kameraer, så kunne det lige her lige så godt have været en kamp i reserveholds-ligaen.

Det er dog vanskeligt at bebrejde holdene de mange udskiftninger. FCK's tætte kamp-program betød, at DBU ikke ville flytte kampen til senere på året til stor utilfredshed for hjemmeholdet, der stik mod DBU's egne regler kun får én hviledag inden lørdagskampen mod FC Nordsjælland.

Se også: Kielstrup sænker FCK efter målmandsbrøler

- Det her minder mig om diktaturer i det gamle Østeuropa. Der må sidde nogle, der har det meget, meget dårligt med den her beslutning. Var det indenfor andre organisationer, var folk blevet fyret på grund af det her, sagde Lars Søndergaard i sidste uge.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen