Zanka: Pokaltitlen giver os et boost

Mathias 'Zanka' Jørgensen fik måske en fornem sidste afsked med FC København, der torsdag vandt pokaltitlen

Jubel (Foto: Lars Poulsen)
Jubel (Foto: Lars Poulsen)

Pokalfinaletriumfen var måske Mathias "Zanka" Jørgensens sidste optræden for FC København. Efter denne sæson skifter midterforsvareren til hollandske PSV Eindhoven på en fri transfer.

Der resterer to spillerunder i Superligaen, og andre FCK-spillere skal formentlig tilbage i startelleveren, så 'Zanka' kan have spillet sin sidste kamp for FCK.

- Så sluttede jeg i hvert fald på højt niveau. Jeg håber, at jeg kan få lov at sige ordentligt farvel med guld på onsdag, siger Mathias 'Zanka' Jørgensen.

Se mere:

Se også: FCK-træner: Nu skal vi gøre det færdigt

Det endte med en 1-0-sejr over Horsens, og det kan give lidt ekstra selvtillid til FCK-truppen, der kun har hentet to point i de seneste tre superligakampe.

- Pokaltitlen giver et boost. Vi ved alle sammen, hvad vores primære mål er i denne sæson. Det er at vinde Superligaen. Det er prioritet nummer et. Det vil det altid være for FC København.

- Når det så er sagt, så prøver vi at vinde alt, vi kommer i nærheden af. Der er to primære turneringer, vi kan vinde i Danmark, og nu har vi nået den ene af dem, og så skal vi gå efter den anden på søndag, siger FCK-anføreren.

Læs også:

Se også: Pokalfesten udeblev i Parken

I selve finalen mod Horsens var 'Zanka' påpasselig sammen med resten af FCK-forsvaret, som dog blev testet rigeligt i kampens slutfase.

- Vi spillede en fornuftig første halvleg og kom fortjent foran. Vi holdt Horsens fra chancer, men i anden halvleg kom Horsens tættere på, da de skulle satse.

- Horsens kom mere med og blev mere nærgående i den sidste halve time, men havde ikke koldblodigheden. Og omvendt fik vi heller ikke straffet Horsens på vores kontrachancer, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen