Mehl sendte Horsens i Parken

'Den Gule Fare' er klar til pokalfinale mod FCK i Parken

AC Horsens er klar til pokalbraget i Parken. (Foto: Ernst van Norde)
AC Horsens er klar til pokalbraget i Parken. (Foto: Ernst van Norde)

HORSENS (ekstrabladet.dk): Horsens er for første gang i historien i en pokalfinale. De gule østjyder er klar til at møde FC København Kristi Himmelfartsdag efter 1-0-sejren i returmødet med Køge - og tilmed vinker europæisk deltagelse nu med meget stor sandsynlighed forude.

Kantspilleren Jeppe Mehl blev matchvinder godt fem minutter før tid og blev dermed den store helt for de 3119 tilskuere som dermed på en ellers vejrmæssigt trist, regnvåd aften fik en masse at glæde sig over.

Se også: Besejret FCK-træner: Det var forfærdeligt

Inden den befriende scoring havde de gule med den dynamiske centrale midtbane Martin Retov/Martin Spelmann som styrmænd rigeligt med chancer til at fjerne al spænding om finalepladsen.

Men skarpheden manglede i en kamp som ret ensidigt blev domineret rent spillemæssigt af hjemmeholdet.

Henrik Toft, Jeppe Mehl og Johan Absalonsen havde rigtig gode muligheder for at bringe Horsens foran allerede i 1. halvleg, men det blev forhindret – blandt andet fordi Køge havde en velspillende målmand i Morten Haastrup.

Se også: Uheldige Østli: Karrierens værste øjeblik

Han var således vågen, da Henrik Toft, der senere måtte udgå med en skade, fik en rigtig god mulighed tæt under mål som afslutning på et af de mange gode Horsens-angreb, man så i den sidste halvdel af 1. halvleg.

En anden gang var det Johan Absalonsen, der skulle give bolden det sidste spark over stregen, men han skød over. Og Jeppe Mehl sendte bolden i sidenettet, da han fik muligheden efter flot forarbejde af Anders Nøhr.

Gæsterne fra Køge startede egentlig godt med at angribe modstanderne højt oppe på banen, men som tiden gik visnede gæsterne og lurede alene på den tilfældige chance eller afslutningen i forbindelse med et hjørne- eller frispark.

Men det blev ikke til noget.

Se også: SønderjyskE faldt efter fantomkamp

Frederik Rønnow i hjemmeholdets mål blev ikke udfordret en eneste gang i hele med et skud inden for målrammen, så det er helt fortjent, at det bliver Horsens som nu skal i Parken og udfordre de FCKere, som bestemt ser ud til at være til at tale med i øjeblikket.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere